French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Tiltakozó sztriptíz Ugandában a rendőrség szexuális zaklatása miatt
Egyesület - Hírek
Il n'y a pas de traductions disponibles

Uganda, Kampala - Hogy éreznéd magad, ha a tökeidet szorongatnák?!- ezzel a figyelemfelkeltő táblával tüntetett 15 félmeztelen hölgy Kampalában. Miért vették le a felsőjüket a lelkes női aktivisták Uganda fővárosában? Mert az egyik nőmozgalom vezetőjét pénteken brutális módon tartóztatták le a rendőrök.

 

Ingrid Turinawe egy tüntetésen vett részt, amikor a rendőrök körülvették az autóját és kirángatták onnan. Jól látszik az esetről készült videón, hogy több rendőrtiszt is a hölgy mellét durván fogdossa és hallani lehet, amint a nő sikoltozik és tiltakozik.

 

Miután a videót több televízió is bemutatta, a rendőrség bocsánatot kért. De a tiltakozó női aktivisták szerint egyáltalán nem egyedi esetről van szó, mert a rendőrség rendszeresen szexuálisan zaklatja a letartóztatott nőket. Ez ellen tiltakoztak most félmeztelenül Kampalában. Hat nőt letartóztattak a helyszínen, miután nem voltak hajlandók felöltözni, de később elengedték őket. A tüntetés szervezője az akció után úgy nyilatkozott: ezek után a rendőröknek el kell majd dönteniük, hogy szolgálnak és védenek-e, vagy a mellünk után érdeklődnek?! Ugandában a rendőrség meglehetősen brutálisan lép fel az ellenzéki tüntetéseken, és a nők megalázása az ellenzék szerint a hatalom tudatos akciója arra, hogy elrettentse az embereket a tiltakozástól Ugandában.
 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday102
mod_vvisit_counterYesterday158
mod_vvisit_counterThis week1457
mod_vvisit_counterLast week2261
mod_vvisit_counterThis month7227
mod_vvisit_counterLast month10423
mod_vvisit_counterAll days864479

Online (20 minutes ago): 4
Your IP: 13.58.247.31
MOZILLA 5.0,
Today: Avr 19, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület