Tiltakozó sztriptíz Ugandában a rendőrség szexuális zaklatása miatt

Uganda, Kampala - Hogy éreznéd magad, ha a tökeidet szorongatnák?!- ezzel a figyelemfelkeltő táblával tüntetett 15 félmeztelen hölgy Kampalában. Miért vették le a felsőjüket a lelkes női aktivisták Uganda fővárosában? Mert az egyik nőmozgalom vezetőjét pénteken brutális módon tartóztatták le a rendőrök.

Ingrid Turinawe egy tüntetésen vett részt, amikor a rendőrök körülvették az autóját és kirángatták onnan. Jól látszik az esetről készült videón, hogy több rendőrtiszt is a hölgy mellét durván fogdossa és hallani lehet, amint a nő sikoltozik és tiltakozik.

Miután a videót több televízió is bemutatta, a rendőrség bocsánatot kért. De a tiltakozó női aktivisták szerint egyáltalán nem egyedi esetről van szó, mert a rendőrség rendszeresen szexuálisan zaklatja a letartóztatott nőket. Ez ellen tiltakoztak most félmeztelenül Kampalában. Hat nőt letartóztattak a helyszínen, miután nem voltak hajlandók felöltözni, de később elengedték őket. A tüntetés szervezője az akció után úgy nyilatkozott: ezek után a rendőröknek el kell majd dönteniük, hogy szolgálnak és védenek-e, vagy a mellünk után érdeklődnek?! Ugandában a rendőrség meglehetősen brutálisan lép fel az ellenzéki tüntetéseken, és a nők megalázása az ellenzék szerint a hatalom tudatos akciója arra, hogy elrettentse az embereket a tiltakozástól Ugandában.

Your IP: 3.85.80.239
Today: Jan 21, 2022