French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Egyiptom bírósághoz fordult Mubarak elnök Nagy Britanniában befagyasztott pénze miatt
Egyesület - Hírek
Il n'y a pas de traductions disponibles

Egyiptom, Kairó - A brit pénzügyminisztérium egyáltalán nem működik együtt Egyiptommal ebben a kérdésben, ezért kénytelenek voltunk bírósághoz fordulni- nyilatkozta a BBC - nek Assam Algouhary, aki az igazságügyi minisztérium illetékes osztályát vezeti Kairóban.

 

London az elsők között fagyasztotta be Hoszni Mubarak egykori egyiptomi elnök és 18 másik egyiptomi állampolgár számláját mondván, hogy a diktatúra idején kétes körülmények között jutottak hozzá.

 

Az új egyiptomi kormány már decemberben kérte, hogy küldjék el a számlán levő pénzeket Egyiptomba, hiszen azokat az összegeket az egyiptomi néptől szerezte Mubarak elnök és rendszerének sok más vezetője. A londoni pénzügyminisztérium a füle botját sem mozgatta - állítják Kairóban.
Nem így van!- közli a brit pénzügyminisztérium. Nekünk csak arra van jogunk, hogy befagyasszuk a pénzeket a kormány döntése alapján, de arra nincs, hogy jogcím nélkül átutaljuk Egyiptomnak.
Még azt sem lehet tudni, hogy mennyi pénz van Mubarak exelnök számláján brit bankokban. A „Fáraó” bukása után olyan hírek terjedtek el Kairóban, hogy Mubarak és családja a leggazdagabb a világon, mert több mint 70 milliárd dolláros magánvagyonuk van, de ezt állítást semmilyen konkrét bizonyíték nem támasztotta alá. Mubarak és két fia bíróság előtt áll, feleségét a bíróság felmentette. Suzanne Mubarak megjelentette az emlékiratait, melyekért állítólag több millió dollárt kapott. Akkor az egykori egyiptomi First Lady úgy nyilatkozott, hogy szüksége is van a pénzre, mert a számláit mindenütt befagyasztották, így most a honoráriumból kell megélnie Egyiptom egykor első asszonyának...
 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday299
mod_vvisit_counterYesterday590
mod_vvisit_counterThis week1185
mod_vvisit_counterLast week3607
mod_vvisit_counterThis month12530
mod_vvisit_counterLast month10423
mod_vvisit_counterAll days869782

Online (20 minutes ago): 14
Your IP: 18.191.13.255
MOZILLA 5.0,
Today: Avr 30, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület