blikk 2012.04.26. 10:12 | Utolsó módosítás: 2012.04.26. 10:19 Rajczi Péter az NB I legdurvább focistája
Egyesület - Sport
Nincs fegyelmezetlenebb futballista Rajczi Péternél a magyar élvonalban.

Legalábbis erről árulkodnak a statisztikák, az Újpest csatárát ugyanis a mostani szezonban – a bajnoki és kupameccseket figyelembe véve – már négyszer állították ki, s emellett hét sárga lapot is összegyűjtött.

A legutóbbi – a Haladás elleni bajnokin mehetett idő előtt zuhanyozni – kiállítását követően négy bajnoki meccsre szóló eltiltást kapott.

Az utóbbi öt esztendő nem múlt el Rajczi-kiállítás

nélkül – a csatár úgy véli, sokszor azért is lappal figyelmeztetik, amit másoknak elnéznek.

– A legutóbbi esetnél maradva, Szombathelyen a labdáért harcoltunk, amikor véletlenül belerúgtam az ellenfél talpába. Sárgát kaptam érte, sajnos a másodikat, de szó sem lehetett szándékos szabálytalanságról. Bezzeg előtte úgy megrúgtak, hogy ötcentis seb keletkezett a lábamon, ezt mégsem követte lapos büntetés – magyarázta Rajczi.

– Már többször utaltam rá, hogy a játékvezetők nem egyenlő mércével mérnek. A klub viszont tudatta, hogy a csatár a kiállítás után durván megsértette Szilasi Szabolcs játékvezetőt, ezért kapta a súlyos eltiltást. A vezetők azonban saját szankcióról nem tesznek említést. Ugyanakkor a lilák internetes oldalán megfogalmazott szurkolói vélemények sokatmondóak.

„Azt hiszem, mindenki jogosan bírálja addig Rajczit, amíg több sárgát és pirosat kap, mint ahány gólt lő"– vélekedett az egyik drukker. „Rajczi esetében két dolgot tudok elképzelni: ezt vagy direkt csinálja, vagy pedig egyszerűen ennyire ostoba. Évek óta sokkal többet árt a csapatnak, mint amennyit használ" –  jegyezte meg egyik társa.

Tény, hogy Rajczi a legeredményesebb újpesti focista, a bajnokságban nyolc gólnál tart.

Your IP: 3.144.124.232
Today: ápr. 16, 2024