French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Líbiai csempészháború törzsi alapon 23 halottal
Egyesület - Hírek
Líbia, kufra -  Kufra a csempészet fővárosa Líbiában, épp ezért halálra szántan küzd érte a tubu és a zuej törzs.A központi kormány legmegbízhatóbb egységét, a Líbia pajzsa dandárt küldte ide rendet teremteni. A hétvégén ez a dandár csapott össze a tubu harcosokkal. Egy tubu orvos szerint a Bengaziból érkező dandár katonái válogatás nélkül ölték a tubukat, köztük nőket és gyerekeket is. Az orvos szerint a törzs halottjainak száma 20, és nagyon sok a sebesült. Issza Abdelmazsid a tubu törzs főnöke " népirtással " vádolja az ideiglenes kormányt. Szerinte legalább 28 embert öltek meg a kormánykatonák a tubu törzs tagjai közül a hétvégén. A törzsfőnök az ENSZ Biztonsági Tanácsához fordult, hogy az akadályozza meg, hogy Líbia ideiglenes kormánya " a végső megoldást alkalmazza" a tubu törzzsel szemben. A törzsfőnök azt is közölte, hogy a Bengaziból érkezett dandárt " törvénytelen alakulatnak" tekinti.
A Líbia pajzsa dandár parancsnoka csak a saját veszteségeit ismertette. Eszerint a dandár három katonája esett el a hétvégi harcokban,12 pedig megsebesült. A dandár már áprilisban is harcban állt a tubukkal, akkor is többtucat halottról számoltak be a szemtanúk. Ennél véresebb csak a törzsek háborúja volt: februárban több mint száz harcos veszett oda a tubuk és a zuej törzs csatározásai során.
Miért e harci zaj? Mert Kufraban mindent csempésznek! Embert, fegyvert, kábítószert,cigarettát etc. Hatalmas pénzekről van szó, és ez megacélozza a törzsi harcosok elszántságát éppúgy, mint a forradalmi dandárét.
Közben Tripoliban az Átmeneti Nemzeti Tanács bejelentette: július 7- én rendezik meg a nemzetgyűlési választást. Kétszáz fős parlamentet választanak meg a hatmilliós országban. Ez a parlament jelöli majd ki az alkotmányozó bizottságot. Líbia új alkotmányát ez a bizottság fogalmazza majd meg, és az újonnan megválasztott parlament hagyja majd jóvá, hogy végképp eltöröljék Kadhafi kínos örökségét Líbiában.
 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday563
mod_vvisit_counterYesterday509
mod_vvisit_counterThis week2385
mod_vvisit_counterLast week1968
mod_vvisit_counterThis month10123
mod_vvisit_counterLast month10423
mod_vvisit_counterAll days867375

Online (20 minutes ago): 6
Your IP: 13.58.137.218
MOZILLA 5.0,
Today: ápr. 25, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület