French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Fegyveres „törpék” kiképzése folyik Libériában
Egyesület - Hírek
Egyesült Államok, Libéria - Ezt állítja a Human Rights Watch jelentése. A szóban forgó törpék 10 év alatti gyerekek! " Már nem is tudom, hogy hány akcióban vettem részt és hány embert öltem meg!"- mondta egyikük az emberi jogi szervezet munkatársának.

 

 

Small boys units- kisfiúkból álló egységek - ez az elnevezésük, és a jelentés szerint több százan vannak. A határvidéken toborozzák őket, sokszor erőszakkal. De van, amikor pénzért veszik meg a szülőktől a kisfiúkat és a kislányokat.
Honnan a pénz? Honnan jönnek a fegyverek? A jelentés szerint Ghánából! Ott laknak ugyanis luxusvillákban Laurent Gbagbo elefántcsontparti ex elnök magas rangú hívei. A fegyveres milíciát Charles Blé Goudé szervezi Accrában. A cél olyan akciók szervezése, mint amilyen a pénteki volt: akkor 15 embert öltek meg a milicisták, köztük 7 ENSZ katonát Elefántcsontpart Libériával határos tartományában.
A milicisták harci egységeinek egyharmada gyerekkatonákból áll! Többségük teenager, de nagyon sok a 10 év alatti törpe katona, vállán a Kalasnyikov géppisztollyal. Gbagbo ex elnök a hágai nemzetközi bíróság előtt felel a bűneiért, de hívei nyugodtan szervezkednek tovább a szomszédos államokban: Libériában és Ghánában. A Human Rights Watch szerint szinte semmi esély sincs arra, hogy ezek az államok bármit is tegyenek azért, hogy a jövőben ne képezzenek ki 10 év alatti törpéket gyerekkatonának Libériában.
 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday67
mod_vvisit_counterYesterday488
mod_vvisit_counterThis week2257
mod_vvisit_counterLast week2565
mod_vvisit_counterThis month8127
mod_vvisit_counterLast month13969
mod_vvisit_counterAll days903535

Online (20 minutes ago): 16
Your IP: 3.238.116.201
,
Today: júl. 19, 2024
Visitors CounterSzomáliai-Magyar Egyesület