French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
 Dél-Szudán nagykövetségeket akar nyitni, de nincs miből
Egyesület - Hírek
Dél-Szudán Dzsuba – A hónapok óta szünetelő olajteremelés nemcsak a gazdaságot küldte padlóra, a fiatal ország diplomáciai gépezete sem képes „olajozottan” működni.

 

Nhial Deng dél-szudáni külügyminiszter elmondta, hogy a jövőben még több nagykövetséget szeretnének nyitni, de a jelenlegi pénzügyi helyzet ezt nem teszi lehetővé. A külügyminiszter elmondta, a pénzhiány első számú oka, hogy hónapok óta szünetel az olajtermelés az országban, ez pedig komolyan befolyásolja egyes nagykövetségek működését is. A londoni, párizsi és brüsszeli külképviseleteken például akadozik a munkavégzés. A dél-szudáni külügyminiszter azt is elmondta, megvannak a tervek, hogy mely országokban szeretnének külképviseletet nyitni és azt is tudják, hogy hol szeretnék megerősíteni diplomáciai jelenlétüket. Csak éppen pénz nincs.

Dél-Szudánnak jelenleg 22 nagykövetsége van világszerte. A dzsubai vezetés azt tervezi, hogy Kínában, Malajziában, és Indiában erősíti diplomáciai jelenlétét a jövőben. Emellett az is nagyon fontos lenne, hogy a nemzetközi szervezetekben eredményesebben tudja képviselni érekeit. Szudán folyamatosan azzal vádolja a dél-szudáni vezetést, hogy ellopta az olajbevételekből szánt pénzeket, nem fizet tranzit díjat és emellett különböző lázadó szervezeteket támogat. A két ország között nemrég egy kisebb háború is kitört a vitatott hovatartozású területek miatt, és a hivatalos határokat sem sikerült meghúzniuk.

 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday110
mod_vvisit_counterYesterday488
mod_vvisit_counterThis week2300
mod_vvisit_counterLast week2565
mod_vvisit_counterThis month8170
mod_vvisit_counterLast month13969
mod_vvisit_counterAll days903578

Online (20 minutes ago): 17
Your IP: 3.238.116.201
,
Today: júl. 19, 2024
Visitors CounterSzomáliai-Magyar Egyesület