French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Szándékos népirtás – halált kért az ügyész Ben Alira
Egyesület - Hírek
Tunézia, Tunisz – Halálbüntetés kiszabását indítványozta a katonai ügyész a volt tunéziai diktátor esetében. Zine al Abidine Ben Ali és társai ellen a Kef-i (Észak-nyugat Tunézia) katonai bíróságon szándékos népirtás miatt folyik eljárás.

 

Thala, Kasserine, Kairouen, Tajérouine. Négy város Közép-Tunéziában, ahol a Ben Ali ellenes tüntetéseket a legkeményebben próbálták elfojtani. A rendőrségi attakokban több tucatnyian haltak meg. A Kef-i katonai bíróság ebben az ügyben határoz majd Ben Ali és 22 társa büntetéséről. Az ügyész a volt tunéziai államfő esetében a legsúlyosabb büntetés, vagyis halálbüntetés kiszabását indítványozta. A vádlott társak-akik között ott van Rafik Haj Kacem egykori belügyminiszter- esetében pedig rendkívül súlyos büntetést kért.

Sami Souissi ügyvéd ellenben formailag és tartalmilag is megalapozatlannak tartja a vádakat. Az egykori belügyminiszter védője felmentést kért bűncselekmény hiányára hivatkozva, mert álláspontja szerint a volt államfő soha nem adott utasítást gyilkosságra volt belügyminiszterének.

A Ben Ali ellen indított felelősségre vonási perek eddigi sorában most először kérték a legsúlyosabb büntetés kiszabását. Igaz, eddig jórészt polgári ügyekben, tiltott fegyvertartás, drogcsempészet, állami vagyonnal való visszaélés, ítélték el a Szaúd-Arábiába menekült egykori elnököt. Ben Ali az eddig tárgyalásokon több mint 60 év börtönt kapott

 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday62
mod_vvisit_counterYesterday158
mod_vvisit_counterThis week1417
mod_vvisit_counterLast week2261
mod_vvisit_counterThis month7187
mod_vvisit_counterLast month10423
mod_vvisit_counterAll days864439

Online (20 minutes ago): 7
Your IP: 3.133.152.95
MOZILLA 5.0,
Today: ápr. 19, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület