French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
 Szőnyeg alól előkerült bizonyíték egy rejtélyes gyilkossági ügyben Dél-Afrikában
Egyesület - Hírek
Dél-Afrika, Johannesburg – Egy 13 év elkövetett rejtélyes gyilkosság titkára derülhet fény Dél-Afrikában, miután egy levelet találtak elrejtve egy szőnyeg alatt – jelentette a dél-afrikai rendőrség.

 

„Mire ezt a levelet elolvasod, én valószínűleg már halott leszek” – ezzel a mondattal kezdődött a levél, amit két hónapja talált meg egy neve elhallgatását kérő férfi, takarítás közben.

Tandiwe Betty Ketanit 13 éve lőtték fejbe Johannesburgban, de túlélte a támadást, kórházba szállították. A 37 éves családanyát ezután a kórházból rabolták el eddig ismeretlen tettesek. Azóta eltűnt személyként tartották nyilván. A rendőrség azt mondta, hogy a most megtalált levél egy beismerő vallomással ér fel, az elkövetők egyike írhatta még 1999-ben. A levélben az áll, hogy a tettesek hamis kórházi papírokkal szállították el Ketanit a kórházból, miután tudomásukra jutott, hogy nem halt meg. Ezután végeztek vele. A rendőrség szóvivője Tshisikhawe Ndou a Reuters hírügynökségnek elmondta, hogy nyomoznak az ügyben és egy hét alatt öt ember tartóztattak le, akiket emberrablással és gyilkossággal gyanúsítanak. Hamarosan a johannesburgi bíróság elé állítják őket. A helyi napilapok pedig arról írtak, hogy az öt feltételezett elkövető között két rendőrtiszt is van.

A neve elhallgatását kérő férfi az Eyewitness News rádióműsornak azt nyilatkozta, hogy a levelet egy szőnyeg alatt elrejtve találták meg, amikor a felújítás után takarítottak egy johannesburgi házban. Amikor a családjával elolvasták, úgy érezték magukat, mintha egy krimi közepébe csöppentek volna. Ezután értesítették a rendőrséget.

 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday118
mod_vvisit_counterYesterday509
mod_vvisit_counterThis week1940
mod_vvisit_counterLast week1968
mod_vvisit_counterThis month9678
mod_vvisit_counterLast month10423
mod_vvisit_counterAll days866930

Online (20 minutes ago): 14
Your IP: 18.218.38.125
MOZILLA 5.0,
Today: ápr. 25, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület