French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
 Aszály miatt éhínség fenyeget Angolában
Egyesület - Hírek
Angola, Luanda -  A szárazság miatt a mezőgazdasági termelés összeomlott Angola középső és déli részén. A gazdák jelentős veszteségre számíthatnak, a szegényeket pedig az éhezés fenyegeti!- vázolta fel a drámai helyzetet a gazdaszövetség főtitkára.
„A legnagyobb gond az, hogy nálunk még minden az esőtől függ!” Angolában a száraz évszak általában három hétig tart decemberben, most viszont az ország középső és déli részein három hónapig tartott! Ennek következtében Angola élelmiszer behozatalra szorul, pedig a kétmilliós parasztság elvben bőven elláthatná a 18 milliós lakosságot.
A portugál gyarmatosítás idején Angola nemcsak, hogy teljesen önellátó volt mezőgazdasági cikkekből, de exportált is kávét, banánt és szizált. Azután jött a polgárháború és a nagybirtokok többsége tönkrement, mert hadszíntér és aknamező lett belőle.
A béke helyreállása óta a kormányzat már több nagy programot is bejelentett, de egyik sem valósult meg, pedig az olajjövedelem erre módot adna.  „A kormány sok nagy gátat tervez, hogy lehessen öntözni. Szerintünk pedig sok apró gát kellene a gazdaságoknak”- érvelt a gazdaszövetség főtitkára.
Ki jár a leginkább rosszul? A szegények! Luanda már így is Afrika egyik legdrágább városa, az élelmiszerek többe kerülnek itt, mint Tokióban! Az aszály miatt a kormány rendkívüli import mellett döntött, csak kérdés, hogy honnan tud olcsón élelmiszert vásárolni ma Afrikában, ahol a legtöbb ország hasonló gondokkal küszködik, mint Angola.
 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday83
mod_vvisit_counterYesterday185
mod_vvisit_counterThis week1744
mod_vvisit_counterLast week1414
mod_vvisit_counterThis month9691
mod_vvisit_counterLast month10938
mod_vvisit_counterAll days856520

Online (20 minutes ago): 10
Your IP: 52.90.131.200
,
Today: márc. 29, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület