Két európai nőért 30, hét algériai diplomatáért 15 milliót követelnek az emberrablók
Franciaország, Párizs – Egy az al Kaidához köthető szervezet összesen 45 millió euró váltságdíjat kér két európai nőért és hét algériai diplomatáért.

A MUJAO 30 millió eurót kér egy spanyol és egy olasz nőért, akiket még októberben raboltak el. A két nőt az algériai tindoufi menekülttáborból hurclták el, ahol segélymunkásként dolgoztak. Az algériai diplomatákat Maliban ejtették túszul, még április 5-én Gaóban. Őértük 15 milliót kérnek. A szervezet emellett azt is követeli, hogy engedjék szabadon Algériában fogva tartott társaikat. A MUJAO szervezet közöte, az algériai diplomaták élete veszélyben van, mert megszakadtak a tárgyalások az algíri vezetéssel. A MUJAO szóvivője elmondta, hogy az algériaiak visszautasították az ajánlatukat, amivel a diplomaták életét sodorták veszélybe.

A MUJAO az al Kaida észak-afrikai szárnyának az egyik fegyveres szervezete. Nemrég Mali északi régiójában is felbukkantak. És szokatlan módon számolnak.

Your IP: 18.191.5.239
Today: ápr. 19, 2024