French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Ukrajnában is megalakult az Afrikai Egyesület-magyar mintára
Egyesület - Hírek
Az Afrikai - Magyar Egyesület mintájára Ukrajnában létrejött az Afrikai - Ukrán Egyesület. Az alapítók Balogh Sándor, az AHU elnökének látogatását várják, hogy hasznos tanácsokkal lássa el őket a szervezet felépítésével, népszerűsítésével kapcsolatban.

 

Amikor Omotunde Komolafe, az Afrikai - Magyar Egyesület kulturális megbízottja ukrán partnereit vendégül látta Magyarországon, a vendégek le voltak nyűgözve az AHU eredményeitől. Az AHU széleskörű ismertsége, az Afrikából származó emberek magyarországi elfogadottsága és integrálódása, az afrikai kultúra iránti érdeklődés, az Afrika napok népszerűsége, az AHU médiaszemélyiségek általi támogatottsága irigylésre méltó volt az ukrán látogatók szemében.

Kérésükre Omotunde Komolafe Kijevbe utazott, ahol megalakították az Afrikai - Ukrán Egyesületet. A szervezet első nagy feladata a nyárra tervezett fesztivál megrendezése lesz. Terveik szerint egyhetes eseménysorozat lesz, a programok között szerepel kiállítás Afrikáról, afrikai zenék, táncok és ruhák bemutatása, látványos showműsor, az afrikai zenei stílusokat képviselő együttesek koncertjei.

A kulturális megbízott kijelentette, hogy Magyarország a régióban a legnyitottabb ország, szerteágazó kapcsolatrendszerrel kötődik Afrikához, hazánkban szerveztek először Afrika fesztivált, sok honfitársunk utazik a fekete kontinensre. Ukrajnában nem tapasztalható ez a nyitottság, az Afrikai - Ukrán Egyesület létrehozói ezen kívánnak változtatni, hidat szeretnének építeni Afrika és Ukrajna között. Balogh Sándort meghívták Ukrajnába, hogy ossza meg tapasztalatait, adjon tanácsokat, hogyan is jutott el az AHU széleskörű elismertségéhez. Omotunde Komolafe a szervezet céljai között említette, hogy az afrikai kultúra bemutatásával szeretnék kiegészíteni az iskolai oktatást, bővíteni a gyerekek hiányos ismeretét Afrika világáról. Szeretnék ők is megnyerni a helyi celebeket Afrika ügyének. Felmerült a magyar, esetleg ukrán fesztivál megszervezése, mert míg hazánkban számos Afrikát bemutató rendezvényt láthatunk, magyar fesztiválra Afrikában még nem volt példa.

 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday96
mod_vvisit_counterYesterday185
mod_vvisit_counterThis week1757
mod_vvisit_counterLast week1414
mod_vvisit_counterThis month9704
mod_vvisit_counterLast month10938
mod_vvisit_counterAll days856533

Online (20 minutes ago): 4
Your IP: 44.221.83.121
,
Today: márc. 29, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület