French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Vudu varázsló a togói futball betegágyánál
Egyesület - Sport
There are no translations available.

Afrika,Togo - Égun- így hívják a balesetben elhunyt lelkeket, akik visszajárnak kisérteni. „Ezeket a gonosz szellemeket kell elűzni!”- javasolja a Togói Labdarúgó Szövetségnek a Vudu kultusz fővarázslója. Togbuj Gnagblondzsro szorgosan összeállította  a togói focit sújtó balsors krónikáját.

 

 

Íme néhány részlet: 2007- ben lezuhant a futballválogatott kísérőinek helikoptere. Mindenki meghalt, köztük az ország sportminisztere is.

2010- ben gépfegyverrel lőtték a válogatott buszát Cabindában. Két ember meghalt és a válogatott kapusa olyan súlyosan megsérült, hogy a jobb lába megbénult.

2011 novemberében egy lomei első osztályú klub busza gyulladt ki, hatan meghaltak.

„Ezeknek a balesetben elhunyt lelkeknek a gonosz szelleme kísérti a togói futballt! Ezért nem megy a játék!”- állítja a Vudu kultusz fővarázslója. Mi a megoldás? „Hagyományos szertartás, amely elűzi a gonosz szellemeket! Régen az volt a szokás, hogy ha valaki balesetben meghalt, akkor kísértetűző szertartást tartottak, nehogy az idő előtt eltávozott lélek visszatérjen, mint gonosz szellem!” Ezt a hagyományos megoldást már nem alkalmazza a labdarúgó szövetség Togoban, és ennek issza meg a levét- érvel a fővarázsló, aki arra inti a vezetőket, hogy mielőbb keressék őt meg, mert amíg el nem űzik a gonosz szellemeket, addig maradnak a gondok a togói fociban.

A prózai való az, hogy a 2013- as Afrika Bajnokság selejtezőjén Togo 2-1 re kikapott Kenyában. A visszavágó júniusban lesz Lomeban. Addig még van idő, hogy a Vudu kultusz fővarázslója akcióba lépjen és megmentse a togói futballt...

 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday108
mod_vvisit_counterYesterday185
mod_vvisit_counterThis week1769
mod_vvisit_counterLast week1414
mod_vvisit_counterThis month9716
mod_vvisit_counterLast month10938
mod_vvisit_counterAll days856545

Online (20 minutes ago): 9
Your IP: 52.90.121.17
,
Today: Mar 29, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület