French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Mali megbuktatott elnöke: köszönöm, jól vagyok!
Egyesület - Hírek
There are no translations available.

Mali, Bamakó - Bamakóban vagyok, és a családommal együtt jól vagyok! Természetesen figyelem az eseményeket, és teljes szívemből azt kívánom, hogy győzzön a béke és a demokrácia!- nyilatkozta az afp- nek a puccsal megbuktatott elnök.

 

De mégis hol van? Miért érdekes ez? A fő az, hogy nem vagyok fogoly! Más mondanivalóm jelenleg nincs- közölte Mali exelnöke, aki április végén amúgy is távozott volna. Akkor tartották volna az elnökválasztást, és ezen az exelnök azért nem indulhatott volna, mert az alkotmány kizárta azt, hogy valaki harmadszor is államfő lehessen Maliban.

 

A március 22- i puccs óta senki sem tudott semmi biztosat az exelnökről, aki most szólalt meg először. A junta egyébként új alkotmánnyal ajándékozta meg a népet, amelynek egy része szerdán már tüntetett is az új rendszer mellett: Le ATT- vel (ez az exelnök nevének rövidítése), le Franciaországgal! Éljen a junta! Ilyen táblák alatt vonultak a tüntetők Bamakóban.
Ahol egyébként fontos tárgyalásokat folytattak a nyugat- afrikai államok vezérkari főnökei a junta tagjaival. Hasznos információkat cseréltünk- mondta szűkszavúan Elefántcsontpart hadseregének vezérkari főnöke. A magas rangú katonatisztek Alassane Ouattara, elefántcsontparti elnök bamakói látogatását készítették elő. Elefántcsontpart elnöke a nyuga-afrikai államok nevében tárgyal majd Bamakóban. Abidzsánban, a nyugat-afrikai államok rendkívüli csúcstalálkozóján Burkina Faso elnökét jelölték ki hivatalos közvetítőnek. Burkina Faso külügyminisztere úgy nyilatkozott, hogy kompromisszum körvonalai bontakoznak ki. Mali feloszlatott nemzetgyűlésének elnöke, Dioncounda Traoré lehet a mindenki számára elfogadható átmeneti elnök Maliban.
 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday31
mod_vvisit_counterYesterday509
mod_vvisit_counterThis week1853
mod_vvisit_counterLast week1968
mod_vvisit_counterThis month9591
mod_vvisit_counterLast month10423
mod_vvisit_counterAll days866843

Online (20 minutes ago): 19
Your IP: 3.141.244.201
MOZILLA 5.0,
Today: Apr 25, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület