French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
70 halott a líbiai törzsi viszályban
Egyesület - Hírek
There are no translations available.

Líbia, Tripoli – Az Átmeneti Nemzeti Tanács szóvivője jelentette be, hogy több mint 70 ember halt meg a dél-líbiai Sabhában. A térségben napok óta harcolnak egymás ellen két törzs fegyveresei.

 

A tűzszünet csak néhány óráig tartott. Sabha város Tanácsának egyik tagja azt mondta, a harcok azért újultak ki, mert sokaknak nem tetszett a fegyvernyugvásról szóló megállapodás. Az elesettek rokonai voltak azok, akik a bosszúvágytól hajtva ismét fegyvert fogtak. Az Átmeneti Nemzeti Tanács először 600 katonát vezényelt a térségbe, hogy helyreállítsák a rendet, de ez nem vezetett eredményre. A líbiai vezetés ezt követően 1500 katonát küldött a városba.

A toubouk elmondták, hogy a sabha törzs harcosai rakétákkal lövik az állásaikat. A toubouk szerint az arab törzsek ellenük fordultak Líbiában, valóságos irtóhadjáratot indítottak.

A mostani összecsapások azért robbantak ki, mert az arabok azzal vádolták meg a toubukat, hogy megöltek egy férfit, aki a busszif arab törzsből származott. A szembenálló felek egy autó miatt kaptak össze. A toubouk szerint a busszif férfi el akarta lopni a kocsit. Az arabok szerint viszont a toubouk akarták ellopni az autót, ezért megöltek a busszif férfit. A toubuk a gyilkost nem adták ki az araboknak, ekkor robbantak ki az összecsapások.

 

 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday83
mod_vvisit_counterYesterday467
mod_vvisit_counterThis week1559
mod_vvisit_counterLast week1414
mod_vvisit_counterThis month9506
mod_vvisit_counterLast month10938
mod_vvisit_counterAll days856335

Online (20 minutes ago): 4
Your IP: 34.228.168.200
,
Today: Mar 28, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület