French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Szakadással fenyegető feszültség Dél-Líbiában
Egyesület - Hírek
There are no translations available.

Líbia, Tripoli - Szakadással fenyeget a törzsi viszály Líbiában. A toubouk vezetője szerint „etnikai tisztogatás”-t készítenek elő ellenük. Hétfőn egy lövöldözésben több mint tízen haltak meg, amikor a toubouk és a sebah-i hatóságok összecsaptak.

A hétfői fegyveres összecsapás hatására a toubouk vezetője bejelentette, hogy reaktiválják a „Toubou front Líbiai üdvért” mozgalmukat, amely még a Kadhafi rendszer ellenzéki tömörülése volt, és tavaly októberben hivatalosan feloszlatta magát a diktátor bukása után. A törzsfőnök, Abdelmazsid Manszúr szerint azért szükséges ennek a mozgalomnak a feltámasztása, hogy megakadályozzák az etnikai tisztogatást. Megemlítette azt is, hogy dél-szudáni mintára kellene egy új államot szervezni Líbia déli területein.

Manszúr szerint mostanra kiderült, hogy nincs különbség Kadhafi és az új hatalom, az Átmeneti Nemzeti Tanács között, mind a kettő ki akarja irtani a touboukat. A törzsi vezető hangsúlyozta azt is, hogy a felkelés idején mindent alárendeltek a líbiai egység érdekének, de most meg kell védeniük magukat és más kisebbségeket is. A törzs jelentős szerepet játszott a Kadhafi ellenes felkelésben.

 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday82
mod_vvisit_counterYesterday505
mod_vvisit_counterThis week1395
mod_vvisit_counterLast week1968
mod_vvisit_counterThis month9133
mod_vvisit_counterLast month10423
mod_vvisit_counterAll days866385

Online (20 minutes ago): 8
Your IP: 18.218.129.100
MOZILLA 5.0,
Today: Apr 24, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület