French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
 Lelőtték vagy leesett?- az iráni drón végzete Szudánban
Egyesület - Hírek
There are no translations available.

Szudán, Kartúm – A Jau régióban működő Szudáni Forradalmi Front lázadó szervezet azt jelentette, hogy harcosai lelőtték a szudáni légierő egyik drónját, amely éppen felderítését végzett. A szudáni vezetés viszont azt állítja, hogy a gép műszaki hiba miatt zuhant le.

 

Jau vitatott hovatartozású terület Szudán és Dél-Szudán között. A Szudáni Forradalmi Front azt jelentette, hogy a drón felderítést végzett az egyik bázisuk felett, amikor a légvédelem „leszedte”. Az akcióban résztvevő egyik lázadó a Reutersnek azt mondta, hogy a gépen „1-3-7R031-es” sorozatszám volt, amit a szudáni légierő használ. Egy másik lázadó szervezet, a Szudáni Népi Felszabadító Mozgalom észak frakciója azt közölte, a lelőtt drón iráni gyártmány volt. A szudáni hadsereg szóvivője viszont azt mondta, hogy a gépet nem lőtték le, hanem műszaki meghibásodás miatt zuhant le. A hadsereg verziója szerint a gép gyakorlórepülésen volt.

Jau régió Dél-Kordofánban található, ahol júniusban robbantak ki a harcok a kormányerők és a helyi lázadók között. A harcok később Kék Nílusra is átterjedtek. Az ENSZ információi szerint rengetegen elmenekültek a térségből. A régióban két lázadó szervezet működik. Az egyik az SPLM-North, a másik az SFF. A két lázadó mozgalom nemrég szövetséget kötött, hogy együttes erővel folytasssák a harcot a kormányerőkkel. A lázadók nem titkolt szándéka, hogy megbuktassák Omar Hassan al-Bashir elnököt. Kartúm a dél-szudáni vezetést azzal vádolja, hogy támogatja a két lázadó szervezetet.

 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday30
mod_vvisit_counterYesterday590
mod_vvisit_counterThis week916
mod_vvisit_counterLast week3607
mod_vvisit_counterThis month12261
mod_vvisit_counterLast month10423
mod_vvisit_counterAll days869513

Online (20 minutes ago): 10
Your IP: 18.117.76.7
MOZILLA 5.0,
Today: Apr 30, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület