French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Öngyilkos robbantás a szomáliai elnöki palota előtt
Egyesület - Hírek
There are no translations available.

 

Szomália, Mogadishu – A merényletért az al Shabab iszlamista lázadó szervezet vállalta a felelősséget. Ez a csoport nemrég lépett szövetségre az al-Kaidával.

 

 

A halálos áldozatok számáról eltérő információk vannak. Az al Shabab lázadók Twitter oldalukon arról számoltak be, hogy önkéntes harcosuk 17 ember életét oltotta ki és legalább 30-at megsebesített. A szélsőséges iszlamista szervezet nagy győzelemnek nevezte a merényletet és jelezte, hogy tovább folytatják terrorista akcióikat a fővárosban. Az Afrikai Unió békefenntartó missziójának (AMISOM) szóvivője azt mondta, hogy négyen haltak meg a robbanásban, köztük civilek is. A békefenntartóknak viszont nem eset bajuk. A mogadishui rendőrség szóvivője Abdullahi Barise pedig öt halottról számolt be a Reuters-nek és azt mondta, hogy legalább 10 ember megsebesült. A szomáliai miniszterelnök nemzetbiztonsági tanácsadója, Abdirashid Mohamed Ali elmondása szerint a merénylő az elnöki negyed főkapuja előtt robbantotta föl magát, közel a parlament elnökének a házához.

A Villa Somalia negyed ad otthont a törékeny átmenti kormánynak és az elnöki palotának. Itt található még a parlament elnökének háza és más magas beosztású politikusok is laknak itt. A környéket az AMISOM békefenntartók és a szomáliai kormányerők védik. Az al Shabab lázadók még augusztusban hagyták el a fővárost és áttértek a gerilla hadviselésre. Azóta gyakoriak az öngyilkos merényletek Mogadishuban.

 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday205
mod_vvisit_counterYesterday590
mod_vvisit_counterThis week1091
mod_vvisit_counterLast week3607
mod_vvisit_counterThis month12436
mod_vvisit_counterLast month10423
mod_vvisit_counterAll days869688

Online (20 minutes ago): 10
Your IP: 18.218.129.100
MOZILLA 5.0,
Today: Apr 30, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület