French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Aknavetős támadás Mogadishuban
Egyesület - Hírek
There are no translations available.

Szomália, Mogadishu - Az afp hírügynökség azt jelentette, hogy legkevesebb hat ember meghalt, amikor aknavető találat ért egy menekülttábort az elnöki palota környékén. Négyen az áldozatok közül ugyanahhoz a családhoz tartoztak. Az elnöki palotát nem érte találat. Az al Shabab milícia magára vállalta az akciót.

 

A szélsőséges iszlám szervezet nemrég kiszorult a fővárosból, mert az etióp és kenyai csapatok átfogó támadást indítottak ellene. A kormányerők viszont kizárólag a fővárost ellenőrzik. Ez a támadás, ha azt valóban az al Shabab követte el, azt jelzi, hogy az al Kaida helyi szövetségese megőrizte erejének egy részét Szomália fővárosában is.

 

Szomáliában több mint húsz éve van anarchia, az állam teljesen felbomlott és most Kenya és Etiópia katonai segítségével próbálnak meg úrrá lenni a helyzeten. A külvilág eddig meglehetős közönnyel figyelte Szomália tragédiáját, de a közelmúltban kiderült: Szomália parti vizei alatt hatalmas olajkincs rejtőzik és a szárazföldön is jelentős készletek találhatók! Ha a becslések igaznak bizonyulnak, akkor Nigéria mellett Szomália lehet a legnagyobb olajtermelő állam egész Afrikában.
 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday379
mod_vvisit_counterYesterday81
mod_vvisit_counterThis week1002
mod_vvisit_counterLast week3221
mod_vvisit_counterThis month2039
mod_vvisit_counterLast month12909
mod_vvisit_counterAll days872200

Online (20 minutes ago): 10
Your IP: 18.191.13.255
MOZILLA 5.0,
Today: May 07, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület