French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Élve vagy halva! - 5000 afrikai katona az Úr Ellenállóinak Hadserege nyomában
Egyesület - Hírek
There are no translations available.

 

Dél-Szudán, Uagnda -  Dél-Szudán fővárosából, Dzsubából szombaton indul Kony tábornok és serege keresésére az Afrikai Unió 5000 katonája. A missziót Uganda vezeti, mert a célpont, vagyis Kony tábornok ebben az országban kezdte pályafutását. Fénykorában több tízezer katonát számlált az Úr Ellenállóinak Hadserege. Mára ez leolvadt 200-250-re.

 

 

 

Kis csapatokban harcolnak és fosztogatnak. Egy csapatban 10-20 katona van. De milyen katonák? Főként gyerekek, akiket elraboltak a szüleiktől és a „janicsárképző” tanfolyam után saját népük hóhérai lettek...

 

Hol van most Kony tábornok? Kongóban, Szudánban vagy a Közép-Afrikai Köztársaságban. Ezért az 5000 fős kereső alakulat Jambin városában állomásozik majd, amely közel van a kongói határhoz. Ezt az Afrikai Unió különmegbízottja mondta el, aki koordinálja a Kony tábornok elleni harcot. Francisco Madeira azt is közölte, hogy pénteken Entebbében állapodott meg minderről az Afrikai Unió, az ENSZ és a hágai nemzetközi bíróság.
De miért most keresik Kony tábornokot, amikor már szinte semmilyen veszélyt sem jelent? Mert a Stop Kony 2012 video szenzációt keltett, és több mint 80 millió ember látta a You Tube- on. Az Invisible Children kaliforniai alapítvány készítette ezt a videót, és ez az alapítvány beszélte rá Obama elnököt még 2011- ben, hogy küldjön kommandósokat Kony tábornok kézrekerítésére. Köztük vannak olyanok is, akik részt vettek Oszama Bin Laden megölésében. A parancs most is ugyanaz: elfogni Kony tábornokot élve vagy halva!- mondta az Afrikai Unió különmegbízottja.
 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday6
mod_vvisit_counterYesterday394
mod_vvisit_counterThis week846
mod_vvisit_counterLast week2778
mod_vvisit_counterThis month2060
mod_vvisit_counterLast month12909
mod_vvisit_counterAll days872221

Online (20 minutes ago): 12
Your IP: 3.141.193.158
MOZILLA 5.0,
Today: May 08, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület