French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Az ellenzéknek nem (sem) tetszik a puccs Maliban
Egyesület - Hírek
There are no translations available.

Mali, Bamako – Letartóztattak egy ellenzéki politikust Maliban, mert bírálni merészelte a katonai juntát, amely pár napja vette át az irányítást. Maliban mindenkit váratlanul ért a puccs. Külföldön sem számítottak rá. A nemzetközi közösség megvonta a támogatásokat és segélyeket az országtól, miközben a tuareg harcosok tovább nyomulnak előre északon.

 

 

Bamako utcái kihaltak. Csak nagyon kevesen merészkednek ki, hogy a legszükségesebb árucikkeket beszerezzék. Ez nem egyszerű küldetés. A helyiek elmondták, nincs üzemanyag és a pénzkiadó automatákból is elfogyott a pénz. Az üzemanyaghiány egyik oka az, hogy a határokat lezárták, a külföldről érkező import áruk nem jutnak be az országba. Az utcákon katonák járőröznek, akik közül sokan továbbra is fosztogatnak. A katonák szombaton letartóztatták Kassoum Tapo ellenzéki politikust, aki a Demokrata Szövetség tagja. Az ellenzéki politikust azért hurcolták el, mert bírálta a katonai hatalomátvételt. Később szabadon engedték, de a hozzá közel álló személyek elmondták, hogy azóta bujkál, mert megfélemlítették.

Az ellenzéki pártokat felháborította a katonák akciója. Főleg azért mert kevesebb, mint egy hónap múlva választásokat tartottak volna az országban. Az ellenzéki pártok azt tervezik, hogy „ellenállási frontot” szerveznek a junta ellen. A puccsisták többször is elmondták, a tuareg lázadás miatt vették át a hatalmat, mert a Touré elnök szerintük képtelen volt kezelni a válságot. Amadou Toumani Touré elnökről a puccs óta semmi hír. Diplomáciai források szerint egy támaszponton van, ahol lojális katonák védik. Meg nem erősített hírek szerint egy ellenpuccs kísérlet is volt az országban, de ezzel kapcsolatban semmilyen információ nem szivárgott ki. A tuareg lázadók szóvivője szerint a puccs csak rontani fog az ország biztonsági helyzetén. Elmélyülő válságra kell számítani.

 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday72
mod_vvisit_counterYesterday81
mod_vvisit_counterThis week518
mod_vvisit_counterLast week2778
mod_vvisit_counterThis month1732
mod_vvisit_counterLast month12909
mod_vvisit_counterAll days871893

Online (20 minutes ago): 9
Your IP: 3.145.93.210
MOZILLA 5.0,
Today: May 07, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület