French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Az etiópok nagy ütközetre készülnek Szomáliában
Egyesület - Hírek
There are no translations available.

Szomália, Mogadishu –Erős etióp sereg indult útnak Dhusamareb felé, hogy elfoglalja az al Shabab lázadók egyik utolsó központját Közép-Szomáliában. Az etiópokat a szomáliai kormányerők támogatják.

 

 

Megérkezett a több mint ötven csapat-szállítókocsiból álló katonai konvoj Dhusamarebbe. Helyiek azt mondták, hogy az etióp katonák rendkívül jól felszereltek, elszántak. Az etiópok célpontja az al Shabab lázadók 100 km-re található bázisa, El Bur. Az al Shabab lázadók szóvivője is megerősítette az etióp csapatmozgást és közülte, fegyvereseik készen állnak a harcra. A lázadók szerint az etiópok „megszálló keresztény zsoldosok”.

Az etióp csapatok még novemberben vonultak be Szomáliába és azóta két stratégiai fontosságú várost, -Baidoát és Hudurt- sikerült bevenniük. Az al Shabab lázadók jelenleg három fronton harcolnak. Délen a kenyai hadsereg szorongatja őket. Szomália központi régiójában az etiópok támadják állásaikat. Mogadishuban pedig az Afrikai Unió 10 ezer békefenntartója őrzi a rendet, akik hamarosan erősítést is kapnak. Emellett a szomáliai kormánynak is megvan a saját hadereje és egyre több helyi milícia támogatására számíthat. Dhusamarebbét nemrég az Anlu Sunna milícia vette be.

 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday261
mod_vvisit_counterYesterday81
mod_vvisit_counterThis week707
mod_vvisit_counterLast week2778
mod_vvisit_counterThis month1921
mod_vvisit_counterLast month12909
mod_vvisit_counterAll days872082

Online (20 minutes ago): 8
Your IP: 18.222.125.171
MOZILLA 5.0,
Today: May 07, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület