French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Valaki bombázott Szomáliában
Egyesület - Hírek
There are no translations available.

Szomália, Mogadishu – Vadászgépek mértek légicsapást az al Shabab bázisára Szomália déli részén. A szemtanúk két vadászgépet láttak, de az nem tudták megmondani, hogy melyik légierőhöz tartoztak. A beismerésig megint lehet találgatni.
Helyi lakosok azt mondták, hogy a vadászgépek két kört tettek a bázis felett, bombákkal és rakétákkal támadták a támaszpontot.  Halálos áldozatokról és sérültekről egyelőre nem érkeztek hírek. A szomáliai kormány szóvivője Mohamud Farah azt mondta, hogy a légicsapást valószínűleg a kenyai légierő hajtotta végre. A kelet-afrikai ország vezetése eddig nem nyilatkozott az ügyben. Az al Shabab szóvivője a Reutersnek megerősítette a légicsapások hírét és azt mondta, hogy négy civil megsebesült, sok háziállat elpusztult. A civilek akkor sérültek meg, amikor az egyik vadászgép tüzet nyitott arra a kútra, amelyből éppen vizet mertek.
A kenyai csapatok októberben vonultak be Szomália déli régiójába, hogy leszámoljanak a lázadókkal. Azóta a térség jelentős részét sikerült ellenőrzésük alá vonni. Jelenleg Kisamayu felé haladnak, amely a lázadók és a kalózok egyik központja.
 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday152
mod_vvisit_counterYesterday81
mod_vvisit_counterThis week598
mod_vvisit_counterLast week2778
mod_vvisit_counterThis month1812
mod_vvisit_counterLast month12909
mod_vvisit_counterAll days871973

Online (20 minutes ago): 2
Your IP: 3.136.97.64
MOZILLA 5.0,
Today: May 07, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület