Hogyan lehet figyelmen kívül hagyni Szomáliában

A londoni konferencián a múlt hónapban tartott szomáliai részvételével 55 országban és a nemzetközi szervezetekkel kötött közleményben amely ekkora figyelmet a szomáliai kalózkodás alapú, ahogyan azt a stabilitást és az ország helyreállítását.

A hangsúly az előbbi miatt érthető, hogy a tengerészek 62 öltek meg az elmúlt négy évben, hogy a közel 200 kereskedelmi hajók elleni támadások már bejelentkezett az első 10 hónapjában 2011, és most váltságdíjat állni 4.000.000 $ hajónként.

De ha a kalózkodás elleni küzdelem része egy átfogó tervet, hogy segítsen szomáliai visszavásárolná a működő kormány, akkor az soha nem sikerült maradéktalanul. A világ hajózási hatáskörét együttesen dollárt költ évente 2 milliárd a kalózkodás elleni műveletek elterjedt egy olyan terület nagysága az európai kontinensen.

Sok ország már jóváhagyta továbbá a fegyveres őrök fedélzetén hajóikat. A politikai oldalon, az ENSZ Biztonsági Tanácsának 2036 február 22-én elfogadott, szélesíti a megbízatása az Afrikai Unió szomáliai missziója és növeli a méretét a csapat függő. A londoni közlemény a maga részéről megjegyzi, hogy a jelenlegi átmeneti szövetségi kormány (TFG) mandátuma lejárta augusztusban, és javasolja, hogy egy ügyvivő kormány hatóság Szomália, amíg egy új alkotmányt népszavazás hagyta jóvá, és egy új vezetői és a parlament választja.

A közlemény azonban nem mond semmit arról, előírásainak hajófedélzeti őrök, a beavatkozás szabályait, vagy a felelősség kárt vagy harmadik személyeknek okozott kár. Másodszor, ez kizárja a büntetlenség kalózok, de figyelmen kívül hagyja a hadurak, akik feldúlták Szomáliában.

Harmadszor, a tisztán katonai választ sidesteps, hogy foglalkozni kell hiányában szuverén hatóság. Szomália átmeneti szövetségi kormány képviseltette magát Londonban, de olyan volt képviselője három északi tartományában, sőt, a közös pénzügyi igazgatóság által létrehozott konferencia fogja jelenteni, de facto nyugati gazdasági szomáliai pénzügyek felett. A háború sújtotta déli, a TFG már visszafoglalták a legtöbb a fővárosban, Mogadishuban, a szélsőséges iszlamista al-Shabaab csoportosítás, de a kenyai és etióp erőket, amelyek segítették őket nem hagy hamarosan, különösen azért, mert instabilitás a határon kerülhet Kenya idegenforgalmi bevételek.

Sajnos, a londoni közlemény nem tesz kísérletet, hogy foglalkozzon a fizikai infrastruktúra létrehozását Szomáliában, amely lehetővé tenné a virágzó, klán alapú szomáliai civil társadalom, hogy egy alapítvány a politikai feloldás az országnak szüksége van.

A konferencia, valójában jobban összpontosít a kalózkodás jelent fenyegetést a külföldi üzleti érdekek, mint a szomáliai magát. Amit nagyon sajnálok, hiszen hosszú távú megoldást azokra a problémákra a tengeren már csak a szárazföldön.

mod_vvisit_counterAll days872054

Your IP: 3.140.242.165