Biztonságos víz szűkösen Szomáliában, hozzájárulva a betegségek és az alultápláltság

UNICEF Sajtóközlemény

Víz Világnapja, minden évben megemlékezett március 22-én, irányítja a figyelmet az édesvíz fontosságára a fenntartható fejlődéshez. A Víz Világnapja 2012 hangsúlyozza a víz a globális élelmiszer-biztonság.

Egy sor a nők és gyermekek görbék körül fal, amely megszűnt kórház, most haza ambuláns Terápiás Program (OTP) a Hodan District of Mogadishuban.

A bejáratnál a központ, amely működteti az UNICEF partnere, és a helyi civil szervezetek SAACID, a vízcsap, mosdó és szappannal ülni hívogatóan. Ezek életmentő forrásokat a családok sorbanállás a központon kívül, akik közül sokan nem kényszerült az erőszak vagy az élelmiszer-bizonytalanság.

Nincs víz pusztított Szomáliában az elmúlt évben. Ez volt a legsúlyosabb szárazság több mint két évtized, ami éhínség számos területén délen. Bár javult a helyzet, 2.340.000 ember még mindig szükség van az életmentő segítséget.

A víz-táplálkozás kapcsolat

Biztonságos víz még mindig az egyik legnehezebb árut találni Szomáliában, annak ellenére, hogy az átlag feletti csapadék az elmúlt esős évszak. A kevés ez az alapvető erőforrás továbbra is úttörő a szomáliai egészségét. A nők és a gyermekek különösen rosszul érintik, különösen azokon a területeken továbbra is az élelmiszer-bizonytalanság és a konfliktusok.

Falastin él vele három gyermekükkel egy elmozdulás tábor Tarabuunka területen. Nemrég érkezett Jowhar, Közel Shabelle, miután kényszerült a harcok a térségben. "Mi féltek az életünket," mondta. "Mindenki azt mondta: nem lenne harc és bombázások."

Ez a negyedik alkalom, hogy megtekintette ezt az OTP, hogy kövessék nyomon a egészségügyi alultáplált gyermek rá. A központ fogadja között 350 és 400 gyermek naponta, és a személyzet 20. Ezek támogatják a különböző szervezetek, köztük az UNICEF, elsősorban az alapvető táplálkozási és egészségügyi ellátás. A munka magában foglalja tudatosítása fontos a kézmosás és más jó higiéniai gyakorlatok elleni védelemre betegség és alultápláltság.

"A kapcsolat a rossz higiénés viselkedés és betegség, beleértve az alultápláltságot, nagyon világos," magyarázta Nancy Balfour, az UNICEF ügyvezető Víz-, egészségügyi és higiénés Szomáliában. "Megpróbálja elérni háztartási élelmezésbiztonság kudarcot vallott, mert az emberek számos területen, különösen a gyermekek öt éven aluli, többször is beteg a hasmenés, és nem tudja elnyelni az ételt kapnak."

Az oktatás a kulcs

A SAACID, szerzés a szó ki az egészségügyi jelenti szerzés a szó ki a víz. Biztonságos víz teszi a különbség, de ez nem könnyű hozzáférni a rögtönzött táborokban házban több tízezer embert.

Miután a beteg mentesül az UNICEF által támogatott OTP létesítményeket, akkor meg kell kapnia a csomag a víz, a szennyvízelvezetés és a higiénia (mosás) tételek, beleértve a vödrök, szappannal és víztisztító lapokon. "A WASH tételeket adunk közé szappanos vizet tartalmazó edényt," mondta Abdullahi Hassan Sahal, SAACID koordinátora Hodan kerület. "Azt is bizonyítják, hogy ezeket hogyan kell helyesen mossanak kezet."

A SAACID kapcsolatfelvételi csapat is ellátogat a táborokat, hogy oktassák a családok háztartási víztisztító és biztonságos tárolása, tanítja őket, hogyan kell helyesen mossanak kezet, hogy jó higiénia.

"Csakúgy, mint mosdók, az oktatás a kulcs," magyarázta Ms. Balfour. "Ezért támogatjuk a tudatosságot tevékenységek a biztonságos víz és a higiénia a betegek a táplálkozás központban, köztük órákat vízkezelési technikákat és higiéniai gyakorlat a háztartásban."

A kapcsolat egyértelmű: a friss, tiszta ivóvíz jön egészségügyi gyermekek, felnőttek és az egész közösség.

mod_vvisit_counterAll days871995

Your IP: 3.137.178.133