French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Mali katonák azt állítják, hogy kiszorítani rezsim puccs
Egyesület - Hírek
There are no translations available.

Bamako Renegade mali katonák mentek az állami televízióban, hogy állapítsa meg az általuk hatalomra a puccs után a kormány nem elfojtani 1 nomád-vezette felkelés északon.

Erők vették át a nemzet, felfüggesztette az alkotmányt és az oldott valamennyi közintézményben további értesítésig, Amadou Konaré azt mondta, a szóvivője a katonák.

 

A katonai alakult az Országos Bizottság a demokrácia visszaállítását és állam dolgozni, mint egy átmeneti kormány, mondta.

Azzal vádolta a kormányt, hogy nem biztosítja a biztonsági erők számára a szükséges eszközöket a helyi tuareg nomádok csatát, akinek felkelés nőtt a fiú után visszatért lázadók harcolnak kiszorult líbiai uralkodó, Moammar Gadhafi.

A junta vezetője volt, kiderült, hogy az egyik kapitány Amadou Sanogo, aki megjelent röviden be a bevezetését a nemzeti kijárási tilalom, az idő megadása nélkül.

A televízió megjelenése után röviddel a lázadó katonák lefoglalták az elnöki palota és letartóztatott több miniszter, köztük külügyminiszter Soumeylou Boubeye Maiga és belügyminiszter Kafouhouna Kone.

"Mi kérik, hogy mindenki tiszteletben tartja az intézmények a köztársaság. Mi visszük a szükséges cselekvések és intézkedések biztosítása érdekében a biztonsági emberek és azok tulajdonságait, "mondta kapitány Amadou Sanogo.

A kijelentések nem foglalkozik a hollétéről az elnök, akinek palotája van a fővárosban, Bamako.

Közben egy független forrás azt mondta elnöke Amadou Toumani Touré, korábban lyukas fel a palotába, mint lövések kereskedtek kívül, sikerült elhagyni a helyiséget.

A puccs jön csak egy hónap múlva Toure volt köszönhető, hogy lelép előtt áprilisi választásokkal szolgálat után 2 elnöki megbízatások. Nem volt egy jelöltet.

Az elnök maga is katona volt, aki vezette a megbuktatása elnök-for-life Moussa Traore 1991-ben, mielőtt átadta a hatalom civilek. Később nyert választást 2002-ben újraválasztották 2007-ben.

Az ő vezetése alatt Mali - amely küzdöttek egymás tuareg lázadások függetlenné válása óta, és újabban az Al-Kaida az Iszlám Maghreb (AQIM) tevékenységek - azóta üdvözölték a növekvő demokratikus sikert a térségben.

A növekvő tuareg felkelés is aggodalomra adhatnak okot Washingtonban, amely látja, a kis nemzet, mint fontos szövetségest ellen AQIM, a Szaharától délre fekvő al-Kaida csoport.

 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday222
mod_vvisit_counterYesterday81
mod_vvisit_counterThis week668
mod_vvisit_counterLast week2778
mod_vvisit_counterThis month1882
mod_vvisit_counterLast month12909
mod_vvisit_counterAll days872043

Online (20 minutes ago): 6
Your IP: 3.144.193.129
MOZILLA 5.0,
Today: May 07, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület