French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Hat IDP Mogadishuban öltek meg mozsárban támadás
Egyesület - Hírek
There are no translations available.

Mogadishu Legalább hat embert öltek meg Szomáliában után aknavetőkkel landolt lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek tábor közelében, az elnöki palota Mogadishuban, tisztviselők mondani.

 

"Egy apa, anya és két gyermekük halt meg nem, miután a habarcs shell ütközött a kunyhóba, és további két másik kör megölt civilek", mondta Mohamed Abdiwahid, egy tanú.

"Az emberek aludtak, amikor a habarcs kagylók kezdődött alá," mondta Mohamed ezredes Bare, egy kormányzati biztonsági tisztviselő.

"A megölt több civilt egy tábor az elnöki palotában," mondta, hozzátéve, vizsgálatot indítottak, hogy kik lőttek a kagyló.

Paddy Ankunda egy szóvivője az Afrikai Unió katonai támogató ENSZ által támogatott kormány, a Reuters hírügynökség közölte, hogy körülbelül hat civilt öltek meg, de nem szállt aknavetők az elnöki palotában.

Ankunda azt mondta, hogy nem volt világos, hogy a rövid hatótávolságú aknavetőkkel lőttek a.Villa Szomália, mint az elnöki vegyület ismert, általában tartományán kívül aknavetők kívülről indított a szomáliai fővárosban.

Alshabab militáns csoport azt mondta, hogy kirúgták több mint egy tucat habarcsok az erősen dúsított elnöki vegyület, a második kísérlet arra, hogy lecsapjon a szíve a kormány ostromlott kevesebb mint egy hét.

A csoport folyamodott gerillataktikát után a legtöbb elhagyott fix bázisok Mogadishuban augusztusban.

A múlt hónapban is Alshahab elvesztette uralmát a stratégiai alap Baidoa az etióp csapatok és a szomáliai kormány-párti erők, a második legnagyobb veszteség hat hónap után visszavonulás Mogadishuban.

 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday149
mod_vvisit_counterYesterday81
mod_vvisit_counterThis week595
mod_vvisit_counterLast week2778
mod_vvisit_counterThis month1809
mod_vvisit_counterLast month12909
mod_vvisit_counterAll days871970

Online (20 minutes ago): 2
Your IP: 3.149.214.32
MOZILLA 5.0,
Today: May 07, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület