French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Iszlám központ fenyeget közel bankszámlát erőfeszítést, hogy indítsák újra pénzátutalások Szomáliába
Egyesület - Hírek
There are no translations available.

A Minneapolis iszlám központ felkérte tagjai ebben a hónapban, hogy elállnak a Wells Fargo számlák, ha a bankok nem teszik lehetővé az átutalást Szomália.

 

Hassan Jama, ügyvezető igazgatója Abubakar As-Saddique Iszlám Központ, mondta, ha nem helyezik vissza átutalások, a tagok törölni fogja a számlákat 1.

Minneapolis a legnagyobb szomáliai-amerikai közösség az USA-ban

Mintegy 70 százaléka szomáliai támaszkodnak átutalások, hogy támogassa a családokat, mondta Said Sheik-Abdi, a program vezetője az amerikai Menekültügyi Bizottság. Azt mondta 4000000 szomáliai kell az élelmiszer-segélyezési és több mint 30.000 gyermek halt meg egy három hónapos időszakban.

"Ez egy igazán számít, az élet vagy halál, hogy sok ember Szomáliában, mert támaszkodnak családtagjaik kívül Szomáliában," Sheik-Abdi azt mondta, "és ha nem kap támogatást, akkor nem küldik a gyerekeket iskolába , és nem tudnak kenyeret tenni az asztalra. "

Mintegy 1000 számlákat kellene húzni a Wells Fargo, mondta Ali Hinda szóvivője a szomáliai fellépést Szövetség.

Wells Fargo úgy döntött, hogy leállítja a pénzt átadó szolgáltató 2008-ban, bank szóvivője, Peggy mondta Gunn.

"Sajnáljuk, hogy nem vagyunk képesek megoldást most, hogy segítse ügyfeleink küld pénzt a barátok és a család Szomáliában," mondta Gunn. "Valóban, minden, amit mondhatok, hogy ez egy üzleti döntés, hogy megtörtént."

Keith Ellison Rep. és más Minnesota törvényhozók megvitatják az egyetértési között a bankok és a kincstár. A cél az lenne, ha a bankok nagyobb kényelmet, hogy ők jóhiszeműen, miközben továbbra is vonatkozzanak rájuk, hogy az ügyészség terrorizmusellenes jogalkotáshoz.

Hussein Samatar, alapítója és ügyvezető igazgatója a nyugat-afrikai Fejlesztési Bank Center, mondta miközben átutalások fontos Szomáliába, nem hiszi törlése a beszámoló tesz különbséget.

"Hiszem, hogy húzza a pénzt Wells Fargo - az egyik bank - nem igazán megy, hogy a különbséget, és nem tudom, hányan követik keresztül teszi meg," mondta Samatar.

Az utolsó banki átutalások küld Szomália leállt a szolgáltatás december 30, 2011, szerint a kérelem a bizottsági fellépést Minneapolis szomszédsági és közösségi kapcsolatok.

"Úgy gondolom, hogy megtalálják a módját, hogy az emberek megkapják a pénzt haza," városi tanácsos Cam Gordon mondta.

"Szeretnék mindent megtenni, hogy tudok segíteni abban, hogy róla az emberek, akik ide, aki pénzt tud valahogy kössük vissza haza," mondta.

A január Minneapolis város tanácsi állásfoglalás felszólította valamennyi érintett felet, hogy találjanak megoldást, hogy folytassa az átutalások áramlását Szomáliában.

 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday100
mod_vvisit_counterYesterday81
mod_vvisit_counterThis week546
mod_vvisit_counterLast week2778
mod_vvisit_counterThis month1760
mod_vvisit_counterLast month12909
mod_vvisit_counterAll days871921

Online (20 minutes ago): 8
Your IP: 3.143.9.115
MOZILLA 5.0,
Today: May 07, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület