French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Alshabab röviden megragadni a város központi Pro kormányellenes nemzetőrség
Egyesület - Hírek
There are no translations available.

Mogadishu Alshabab szomáliai fegyveresek rövid időre elfoglalták a kedd Közép város og Dhuusa mareeb a kormánypárti milícia a Ahlu Sunna Waljamaa.

 

"Sikerült visszaszerezni a várost az ellenségtől, megölve 15," 1 Ahlu Sunna tisztviselő, aki névtelenséget kért, azt mondta a helyi újságíróknak.

Korábban a nap folyamán, Alshabab azt mondta, hogy megölte 15 Ahlu Sunna harcosok, miközben a városban.

"Korai (kedd) reggel, a Mudzsahedin megtámadták és átvette a teljes irányítást a szufi fellegvára Dhuusa mareb," mondta a csoport saját Twitter fiókot, majd hozzátette, hogy lefoglalt katonai járműveket és fegyvereket.

Dhuusa mareeb egyik stratégiai városa a központi régió Galgadud kontrolling kulcsfontosságú út, és a befogás volna méltó küzdelemben visszavették a Alshabab, akik kihúzták számos kulcsfontosságú területen az elmúlt hónapokban.

A militáns csoport növekvő nyomással kell szembenéznie kormánypárti erők és a hadsereg regionális, valamint a múlt hónapban elvesztette uralmát a stratégiai alap az etióp katonák Baidoa, a második legnagyobb veszteség után hat hónappal felhagy állandó bázisok fővárosban.

Kenya küldte csapatait Dél-Szomália elleni küzdelem részeként októberben hibáztatja a Alshabab az emberrablást számos külföldi. A csapatok most bekerült a AU hatályba.

Etióp csapatok léptek Szomáliában egy hónappal később a nyugati, mint a nemzetközi diplomáciai, katonai és katasztrófa-elhárítási erőfeszítések középpontjában végződő konfliktus délen.

 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday112
mod_vvisit_counterYesterday620
mod_vvisit_counterThis week112
mod_vvisit_counterLast week3607
mod_vvisit_counterThis month11457
mod_vvisit_counterLast month10423
mod_vvisit_counterAll days868709

Online (20 minutes ago): 2
Your IP: 18.117.142.128
MOZILLA 5.0,
Today: Apr 28, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület