French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
A NATO nem szonda Líbia civil áldozatok - Amnesty
Egyesület - Hírek
There are no translations available.

A NATO nem megfelelően vizsgálja, illetve a kártérítési polgári által okozott halálesetek a légi csapások idején hét hónapos működés Líbiában , hogy segített a Moamer Kadhafi megdöntése, az Amnesty International hétfőn.

 

Visszhangozva hasonló kritikák adásba ebben a hónapban az Oroszország , az Amnesty mondta tucat líbiaiak, akik nem vettek részt a konfliktusban már meghalt vagy megsérült a NATO-bombázások, de nem volt jogszerű vizsgálatot.

"NATO tisztviselők többször is hangsúlyozta elkötelezettségét a civilek védelme", ​​Donatella Rovera, vezető tanácsadója az Amnesty Válság, azt mondta egy nyilatkozatában.

"Nem tudnak most kefével félre a halálát több tucat civilt néhány homályos nyilatkozata sajnálatos nélkül megfelelően ezeket a halálos balesetek kivizsgálása."

Vizsgálatot meg kell határoznia, hogy minden polgári áldozatok fakadnak a nemzetközi jog megsértése, és ha igen, a felelősöket meg kell bíróság elé, mondta az Amnesty.

A NATO katonai misszió által engedélyezett az Egyesült Nemzetek Biztonsági Tanácsa március 31-én kezdődött tavaly azzal a céllal, civilek védelme a támadás vagy fenyegetés a támadás.

NATO-erők végeztek némi 26.000 bevetésen köztük 9600 sztrájkot küldetések és megsemmisült mintegy 5.900 célok műveletek előtt ért véget október 31-én.

ÓVINTÉZKEDÉSEK

A nyomozók az ENSZ Emberi Jogi Tanácsában a hónap elején arra a következtetésre jutott, hogy a NATO okozta civil áldozatok, de megtette kiterjedt intézkedéseket annak érdekében, civilek nem öltek.

Amnesty elfogadott NATO jelentős erőfeszítéseket tett kockázatának minimalizálása érdekében a polgári áldozatok, a precíziós bombázás és a figyelmeztető sztrájkok, ahol lépne fel.

Ugyanakkor a jogi csoport azt mondta, hogy nem engedte el a NATO a felelőssége, hogy végezzen vizsgálatot a haláleset, vagy hogy jóvátételt áldozatai, illetve családjaik meggyilkoltak.

Túlélők és áldozatok rokonai által megkérdezett Amnesty azt mondták, hogy sohasem a kapcsolatot a NATO.

Az Amnesty már dokumentált 55 esetben a civilek, köztük 16 gyermek és 14 nő, ölnek a légicsapások Tripoliban, Zlitan, Majer, Sirte és Brega, gyakran magánházaknál nem egyértelmű bizonyítékot arra, katonai célra.

Azok közül, 34 embert, köztük nyolc gyermek, halt meg három különböző támadások két házat Majer magyarázat nélkül, hogy miért ők voltak a célpontjai, mondta az Amnesty.

A NATO legutóbbi válaszában kijelentette, hogy az Amnesty "mélységes sajnálatát fejezte ki semmi rosszat" légi csapások okozták, de azt mondta, már nem kellett a megbízatással, hogy végezzen olyan tevékenységet Líbiában.

A nyilatkozatot hétfőn, megjegyezte, hogy a NATO az ENSZ-mandátummal nemzetközi vizsgálóbizottság megállapította, Líbiát, hogy a NATO elvégezte volna "nagyon precíz kampányt bizonyíthatóan elhatározását, hogy polgári áldozatok elkerülése érdekében."

"A NATO belenézett egyes hiteles állítás, amely kárt civilek hozták fel a figyelmünket, és továbbra is ezt," mondta Oana Lungescu szóvivője.

"Ez magában kell vizsgálni az összes NATO-nyilvántartás, a cél kiválasztását bármely más adatot gyűjtött a sztrájk után. Ez a felülvizsgálati eljárás során megerősítette, hogy a konkrét célokat meglepte a NATO volt legitim katonai célpontokat, kiválasztott összeegyeztethető módon az ENSZ-mandátum.

"Ami azt a javaslatot, hogy a NATO tovább kell vizsgálni, fontos megjegyezni, hogy a NATO nem volt megfigyelők során a helyszínen (a) működését, és nem kapott felhatalmazást folytathatják tevékenységüket Líbiában megkötését követően a működésünk," tette hozzá a nyilatkozatot.

Két héttel ezelőtt, Oroszország ENSZ bírálta a nyomozók, mert nem megfelelő polgári szonda által okozott halálesetek NATO a tavalyi felkelés, mondván, a gyermekek és az újságírókat öltek meg.

"Úgy véljük, ez alatt az (NATO) kampány számos megsértését az általános nemzetközi jog és az emberi jogok követték, köztük a legfontosabb jog, az élethez való jog"-mondta Maria Khodynskaya Golenishcheva, diplomata az orosz misszió Az Egyesült Nemzetek Genfben.

Oroszország bírálta a NATO-akció, amely azt mondta kellett volna korlátozni a polgári lakosság védelme nem segít a Kadhafi megdöntését.

 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday315
mod_vvisit_counterYesterday579
mod_vvisit_counterThis week3302
mod_vvisit_counterLast week1968
mod_vvisit_counterThis month11040
mod_vvisit_counterLast month10423
mod_vvisit_counterAll days868292

Online (20 minutes ago): 12
Your IP: 18.189.2.122
MOZILLA 5.0,
Today: Apr 27, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület