French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Amnesty: Nato kell felismerni Líbia civil halott
Egyesület - Hírek
There are no translations available.

Az Amnesty felszólította a NATO, hogy vizsgálja meg a polgári halálesetek bombázza kampány Líbiában tavaly.

Az emberi jogi csoport azt mondta, bizonyítékok szerint 55 civilt, köztük 16 gyerek és 14 nő, vesztette életét légi csapások.

Elismerte NATO megpróbálta minimalizálni a civil áldozatok, de azt mondta, meg kell térítenie a halálos áldozatok családjainak.

Nato azt mondta, hogy belenézett az összes hitelt érdemlő beszámolók a civilek jogos érdekeit, és ez továbbra is így.

Amnesty adta ki jelentését évfordulóján kezdetét a NATO-bombázások elleni kampány Moamer Kadhafi ezredes erői eljárva az ENSZ felhatalmazásával polgári lakosság védelmére.

A csoport látogatott helyein a NATO légi csapásokat a Tripoliban, Zlitan, Majer, Sirte és Brega idén, és beszélt a túlélőket.

"Nagyon pontos kampány"

Az egyik támadást augusztus 8-án a Majer, nyugatra Misrata, mondta az Amnesty 34 civilt - köztük nyolc nő és nyolc gyermeket - öltek meg három légi csapások.

Családtagok, akik túlélték azt mondta, hogy nem volt tudomásuk olyan emberek vagy tevékenységek a közelben megmagyarázni a támadásokat.

"Ez mélységesen kiábrándító, hogy több mint négy hónap vége óta a hadjárat, áldozatok és hozzátartozóik a meggyilkoltak a NATO légi csapások marad a sötétben, hogy mi történt és ki volt a felelős," mondta Donatella Rovera az Amnesty.

A nyilatkozatban, Nato idézett egy nemzetközi vizsgálóbizottság Líbiát, amely azt mondta, hogy "végzett nagy pontosságú kampányt bizonyíthatóan elhatározását, hogy polgári áldozatok elkerülése érdekében".

"A NATO belenézett egyes hiteles állítás, amely kárt civilek hozták fel a figyelmünket, és továbbra is ezt," tette hozzá a szóvivő Oana Lungescu.

Azt is megjegyezte, hogy nem volt megfigyelőként Líbia műveletek során, és semmilyen megbízást belépni az országba, miután véget ért.

Az új líbiai kormány kiadatását követelő Abdullah al-Senussi, feje intelligencia Col Kadhafi kormányában, akit Mauritániában szombaton.

Ő is meg akarja ismerni a Nemzetközi Büntetőbíróság, és Franciaország meg akarja kiadni neki, hogy szembenézzen tárgyalás alatt a robbantás egy francia repülőgép 1989-ben.

 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday102
mod_vvisit_counterYesterday620
mod_vvisit_counterThis week102
mod_vvisit_counterLast week3607
mod_vvisit_counterThis month11447
mod_vvisit_counterLast month10423
mod_vvisit_counterAll days868699

Online (20 minutes ago): 1
Your IP: 3.17.68.14
MOZILLA 5.0,
Today: Apr 28, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület