French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
ECOWAS keresi tűzszüneti felett Mali tuareg lázadás
Egyesület - Hírek
There are no translations available.

A Gazdasági Közösség a Nyugat-afrikai Államok (ECOWAS) azt mondta, hogy készül egy közvetítői csoport bróker, hogy segítsen a tűzszünet Maliban követően újjáéledő tuareg lázadás, megelőzve az április 29 -énelnökválasztás.

 

Hivatalos kampányt kezdett a múlt héten. Mintegy 20 jelöltek versengenek, hogy sikerül leköszönő elnök Amadou Toumani Toure, aki fokozza félre, miután két szempontból hivatalban.

ECOWAS kommunikációs igazgatója Sonny Ugoh mondta a kistérségi blokk közvetítési csapata igyekszik ösztönözni kell a párbeszédet a kormány és a tuareg lázadók, hogy vessen véget a konfliktus.

"Mi vagyunk a folyamatban, hogy megpróbáljuk megteremtődjék közötti párbeszéd az érintettek, a kormány és a lázadók, hogy tudjuk, hogyan tudjuk elérni a tűzszünetet," mondta Ugoh. "Azt akarjuk, hogy a két fél az asztalhoz, hogy megvitassák a kérdéseket, melyek mögött lázadást, és megtalálni a közös alapot, és megoldást találni párbeszéd útján."

A tuareg lázadók elindított egy új lázadás január 17 -én ütközik a kormányzati erők több északi városban.

Néhány Malians aggodalmát fejezte ki az erőszak megzavarhatják a jövő hónapban szavaz.

Több humanitárius szervezet is aggodalmát fejezte ki a folyamatban lévő kormányzati erők közötti összecsapások és a lázadók arra kényszerítik a lakosokat, hogy meneküljenek a szomszédos országokban.

Az ENSZ menekültügyi szervezete szerint legalább 22000 ember Mali északi kapcsolódik a lázadást menekültek a szomszédos országokba, hogy elkerüljék a harcok. Az ENSZ-szerv becslései szerint 10.000 ember érkezett a Niger, sok alvás a szabadban. A becslések szerint újabb 9000 menekült és 3000 Mauritániában több Burkina Faso.

Ugoh mondta a konfliktus Mali északi alááshatja a regionális blokk azon kezdeményezését, hogy ösztönzi a gazdasági együttműködést és biztonságot fokozni Nyugat-Afrikában.

"A fényképezés és a gyilkos nem segít az országnak, ez nem segít, Nyugat-Afrikába, és ez nem segíti a menetrend előmozdítása a társadalmi-gazdasági integráció", mondta Ugoh.

Az ECOWAS Bizottság elnöke Kadré Désiré Ouédraogo vezetett tényfeltáró küldetés Mali követő lázadás a tuareg lázadókat, hogy megtalálják a módját megoldásának biztonsági és humanitárius kihívás a nyugat-afrikai ország arcokat.

"Amit most csinálunk, összhangban van a vonatkozó ECOWAS eszköz konfliktusmegelőzés,-rendezés és a békefenntartás. Ez ad nekünk a mozgásteret, hogy ösztönözzék részvételét minden fél ", mondta Ugoh. "Még mindig próbálják megfogalmazni, hogy ez a [közvetítést csapat] fog működni.De biztosíthatom önöket, hogy most, hogy részt veszünk szintjén a Bizottság elnökének, hogy mutatja a komolyságát tulajdonítunk [a] azt. "

Ugoh kifejezte bizalmát a tartós béke lehet elérni, hogy biztosítsa a közelgő választások mentes az erőszaktól.

"Hisszük, hogy ez lehetséges, és ezért megyünk ezen az úton, és látjuk, hogy a [béke van] fog történni előbb [hanem] ... és, mint később, az együttműködés a felek, mi lenne tudja azokat, hogy így beszélni. "

 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday111
mod_vvisit_counterYesterday620
mod_vvisit_counterThis week111
mod_vvisit_counterLast week3607
mod_vvisit_counterThis month11456
mod_vvisit_counterLast month10423
mod_vvisit_counterAll days868708

Online (20 minutes ago): 2
Your IP: 3.147.73.35
MOZILLA 5.0,
Today: Apr 28, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület