French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
 Az Afrikai Unió kiállt a háborús bűnökkel vádolt szudáni elnök mellett
Egyesület - Hírek
There are no translations available.

Afrikai Unió, Addisz-Abeba – Az Afrikai Unió kész új helyszínt keresni a júliusi csúcstalálkozónak, ha a malawi vezetés nem hajlandó beengedni Omar Hassan al Bashir szudáni elnököt az országba. Joyce Banda elnökasszony nem rég azt mondta, hogy a háborús bűnökkel vádolt szudáni elnök nem szívesen látott vendég.

 

Khumba Kachale malawi alelnök azt mondta, országa örömmel lemond az Afrika Unió júliusi csúcstalálkozójának rendezéséről, amelyet eredetileg Lilongwéban tartottak volna meg július 9 és 16 között. A malawi vezetés ezzel a nyilatkozattal reagált az Unió korábbi bejelentésére, amely szerint Lilongwe helyett Etiópia fővárosában rendezik meg a csúcstalálkozót, ha Malawi nem hajlandó beengedni Bashir szudáni elnököt. A malawi vezetés korábban arra szólította fel az Afrikai Uniót, akadályozza meg a szudáni vezetőt abban, hogy részt vegyen a csúcstalálkozón. Malawi kormánya azzal indokolta a kérést, hogy a donorok megvonhatják vagy korlátozhatják a segélyeket, ha kiderül, hogy Bashir Lilongwéban „vendégeskedett”.

Az Afrikai Unió 2009-ben már úgy foglalt állást, hogy nem fog együttműködni a Nemzetközi Büntetőbírósággal. Az AU korábban többször is azzal vádolta meg az ICC-t, hogy kifejezetten az afrikai vezetőkre „utazik” .

Malawi elismeri az ICC joghatóságát, ennek megfelelően le kell (kellene) tartóztatnia és ki kell (kellene) adnia Bashir elnököt. Joyce Banda elnökasszony korábban többször is jelezte, nem látják szívesen Bashir elnököt, akit az ICC háborús bűnök elkövetésével vádol.

 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday35
mod_vvisit_counterYesterday158
mod_vvisit_counterThis week1390
mod_vvisit_counterLast week2261
mod_vvisit_counterThis month7160
mod_vvisit_counterLast month10423
mod_vvisit_counterAll days864412

Online (20 minutes ago): 5
Your IP: 3.138.105.31
MOZILLA 5.0,
Today: Apr 19, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület