French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
 Hajtóvadászat indult a békefenntartók gyilkosai után
Egyesület - Hírek
There are no translations available.

Elefántcsontpart, Abidzsán – Az elefántcsontparti védelmi miniszter azt mondta, hogy a békefenntartókat meggyilkoló fegyveresek a szomszédos Libériából érkeztek az országba. A védelmi miniszter szerint a mostani támadás egyértelmű figyelmeztetés: az elefántcsontparti hadseregnek határmenti akciókat kell végrehajtania, hogy megóvja az országot az ehhez hasonló támadásoktól. Sőt, az is elképzelhető, hogy Libéria kormányának jóváhagyásával és engedélyével az elefántcsontparti egységeknek át kell lépniük a határt, és a szomszédos ország területén kell „levadászniuk” az ENSZ kéksisakosok gyilkosait. Az elefántcsontparti hatóságok egyébként korábban többször is jelezték, hogy Libériában számos olyan fegyveres csoport lelt menedékre, amelyek tagjai a 2010-es politikai krízis idején Laurent Gbabgo oldalán harcoltak.

A libériai kormány információs minisztere, Lewis Brown azt mondta, az elnök csapatokat rendelt az elefántcsontparti határhoz és lezáratta a területet. Brownie Samukai libériai védelmi miniszter pedig bejelentette: mindent megtesznek annak érdekében, hogy megakadályozzák a különböző lázadó és zsoldos szervezeteket, hogy Libéria területén húzzák meg magukat és innen indítsanak támadásokat.

Az ENSZ BT elítélte a támadást. Az UNOCI szóvivője, Sylvie van den Wildenberg elmondta, hogy a békefenntartó missziót megerősítik. A határmenti területeken több ezer kéksisakost fognak átcsoportosítani. A békefenntartók az elefántcsontparti hatóságokkal is egyeztettek a fokozott biztonsági intézkedések bevezetéséről, azt azonban nem közölték, hogy a kéksisakosok részt vesznek-e társaik gyilkosainak felkutatásában.

A támadók hét ENSZ békefenntartót, két civilt és egy elefántcsontparti katonát öltek meg. A védelmi miniszter szerint a fegyveresek a szomszédos Libériából törtek be az országba.

 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday155
mod_vvisit_counterYesterday214
mod_vvisit_counterThis week1706
mod_vvisit_counterLast week2639
mod_vvisit_counterThis month7122
mod_vvisit_counterLast month10423
mod_vvisit_counterAll days864374

Online (20 minutes ago): 3
Your IP: 18.191.157.186
,
Today: Apr 18, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület