French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Hét kéksisakos ENSZ katonát öltek meg Elefántcsontparton
Egyesület - Hírek
There are no translations available.

Egyesült Államok, Elefántcsontpart -  "Libériából jöttek a támadók, átkeltek a határfolyón és csapdába csalták az ENSZ alakulatot. Lehettek vagy ötvenen. Vagy az ex elnök, Laurent Gbagbo hívei voltak vagy közönséges banditák."- így számolt be a 7 kéksisakos haláláról Elefántcsontpart hadügyminiszterének helyettese.

 

 

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa elítélte az akciót. 2004 óta állomásoznak ENSZ csapatok ebben a térségben, ahol az elefántcsontparti polgárháborúnak többezer halottja volt. A helyi lakosság máris megkezdte a menekülést. Elefántcsontpart fegyveres erőinek vezérkari főnöke bejelentette, hogy a hónap második felében hadgyakorlatot tartanak a térségben.
Laurent Gbagbo ex elnököt Hágában faggatják háborús bűneiről. A Human Rights Watch szerint az ex elnök hívei Libériában gyülekeznek, és onnan intéznek támadásokat elefántcsontparti célpontok ellen. Ez volt az első olyan támadás, amelynek a célpontja az ENSZ alakulata volt. A Human Rights Watch szerint Gbagbo hívei gyerekkatonákat is alkalmaznak. Gbagbot, az ex elnököt francia katonai segítséggel sikerült legyőzni. Utóda, a jelenlegi elnök, Ouattara , Sárközy akkori francia elnök személyes jóbarátja lett Elefántcsontparton, az egykori francia gyarmaton.

 


 

 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday202
mod_vvisit_counterYesterday567
mod_vvisit_counterThis week1648
mod_vvisit_counterLast week3063
mod_vvisit_counterThis month3513
mod_vvisit_counterLast month10433
mod_vvisit_counterAll days537880

Online (20 minutes ago): 5
Your IP: 54.198.139.112
,
Today: Dec 08, 2021
Visitors CounterSzomáliai-Magyar Egyesület