Nemzetközi katonai akciót sürget a terroristák ellen Észak-Maliban Niger külügyminisztere

Niger, Mali - Mohamed Bazoum az RFI rádiónak nyilatkozott arról, hogy az AQMI és a többi terrorista szervezet ellen csakis fegyverrel lehet fellépni. A nigeri külügyminiszter szerint a legjobb az lenne, ha a nyugat- afrikai országok csapatai a mali hadsereggel együtt tisztítanák meg Mali északi részét.

„Algériának fel kell ébrednie! Észre kell vennie, hogy csakis a közös katonai megoldás vezethet célhoz” - állítja Niger külügyminisztere. Az AQMI, az Al Kaida észak-afrikai szárnya mind jobban berendezkedik Mali északi részén és nem is titkolja, hogy nemzetközi terrorista központot kíván ott létrehozni. Ez pedig közvetlenül fenyegetné Nigert is. Az AQMI már hajtott végre emberrablásokat Niger területén. Elsősorban az ott dolgozó külföldi szakértők jelentenek kényelmes célpontot az AQMI számára. Cserébe foglyok elengedését követelheti Franciaországtól vagy más külföldi államtól, illetve pénzt kérhet, amit az újabb terrorista akciók finanszírozására fordíthat.

Your IP: 3.237.232.196
Today: Mar 29, 2024