Kínos kérdés Szomália vezetőihez: hova tűnt 130 millió dollár?!

Egyesült Államok, Szomália, Mogadishu - A Világbank jelentése érdeklődik ezután, mert átvizsgálva a 2009-2010-es éveket, ennyi pénz elköltésére nem talált magyarázatot a nemzetközi pénzintézet.

Ez azért különösen kínos, mert az ENSZ felhívására több ország is jelentős összegekkel támogatta Szomália ideiglenes kormányát. Ráadásul ennek a kormánynak az emberei épp most kalapoznak Isztambulban újabb nemzetközi  segítségért. Az isztambuli tanácskozáson több mint 50 ország képviselői vesznek részt.

A cél Szomália gazdasági és politikai stabilitásának megteremtése. Az országban 1991 óta teljes anarchia dúl: az iszlamista fegyvereseket tavaly csak az Afrikai Egységszervezet katonáinak sikerült kiszorítaniuk a fővárosból, Mogadishuból.
Szomália parti vizei alatt jelentős mennyiségű olajat és földgázt találtak a kutatók, és ezt követően felerősödött a nemzetközi érdeklődés az ország stabilitása iránt. Februárban Londonban rendeztek egy konferenciát, most pedig Isztambulban tárgyalnak arról, hogy végre rend legyen Afrika szarván...

Your IP: 18.222.117.109
Today: Apr 19, 2024