Egy vietnami, egy bőrönd, hét rinocérosz tülök és egy nagy lebukás

Mozambik, Maputo – Orrszarv csempész vietnámit fogtak el a maputói nemzetközi reptéren. A csomagjaiból hét rinocérosz tülök került elő. Egy másik vietnámi is rendőrkézre került, ő elefántagyarral próbált meg kijutni Mozambikból.
Már szinte biztonságban érezhette magát a vietnami orrszarv csempész a maputói repülőtéren, amikor hozzáléptek az egyenruhások és előállították. A 41 éves férfi nem sokkal korábban esett át a szükséges vám és biztonsági vizsgálaton, amelyről tovább engedték. A csomagjaiból összesen hét rinocérosz szarva került elő. A férfi a kenyai Airlines gépével akart Bangkok-on keresztül Hanoiba utazni. A hét orrszarv tömegéről nincs hír, de az ázsiai piacokon egy kilogrammért 50 ezer eurót is megadnak, a keleti orvoslásban ugyanis használják a rinocérosz tülkét. Igaz, tudományos kutatások egyelőre nem igazolják a férfierőre gyakorolt állítólagos jótékony hatását. Nem sokkal az eset előtt egy másik vietnami is lebukott a maputói repülőtéren, ő elefántagyarakat próbált meg kicsempészni Mozambikból.

Your IP: 54.158.248.39
Today: Mar 28, 2024