French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
A volt vezérkari főnök elmenekült Bissau-Guineából
Egyesület - Hírek
There are no translations available.

Bissau-Guinea, Bissau – Lelépett az országból a bissau-guineai hadsereg volt vezérkari főnöke, állítólag veszélyben érezte az életet. A bissau-guineai helyzet ismerői szerint erre volt is oka.

 

Jose Zamora Induta és három társa (ha hinni lehet a gyakran ellentmondásos híreknek) először az EU képviseletén, majd a Casamance régióban található Ziguinchorban húzta meg magát egy éjszakára, onnan pedig Gambia fővárosába ment tovább. A gambiai hatóságok nem nyilatkoztak az ügyben. Induta korábban a bissaui hadsereg vezérkari főnöke volt, három társának kilétét homály fedi. A bissau hadsereg egyik tisztije viszont azt mondta, hogy a három ismeretlen személy közül az egyik valószínűleg Desejado Lima Da Costa, aki korábban a bissau-guineai Választási Bizottság elnöke volt, az áprilisi puccs előtt pedig a belügyminiszteri posztot is betöltötte. A katonatiszt azt is elmondta, hogy Induta és társai engedély nélkül hagyták el az országot.

Jose Zamora Indutát két éve távolította el a posztjáról Antonio Indja tábornok, aki ezt követően átvette a hadsereg vezetését. Sokak szerint az áprilisi puccs hátterében Indja tábornok állt. Induta azután menekült az EU bissau-guineai külképviseletére, miután fegyveresek megölték Samba Djalót, aki korábban a hadsereg hírszerzési főnöke volt. Djalót március 18-án gyilkolták meg, amikor az országban éppen az elnökválasztás első fordulóját tartották meg.

Bissau-Guineában a hadsereg nemrég bejelentette, hogy átadja a hatalmat egy civil vezetésnek, amely egy évig fogja irányítani az országot. Az ECOWAS nemrég katonákat is küldött az országba, hogy segítsék az átmeneti kormány munkáját.

 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday425
mod_vvisit_counterYesterday509
mod_vvisit_counterThis week2247
mod_vvisit_counterLast week1968
mod_vvisit_counterThis month9985
mod_vvisit_counterLast month10423
mod_vvisit_counterAll days867237

Online (20 minutes ago): 8
Your IP: 18.117.81.240
MOZILLA 5.0,
Today: Apr 25, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület