French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
 Zavargások Zanzibáron
Egyesület - Hírek
There are no translations available.

Tanzánia, Zanzibár – A zavargások azután törtek ki a szigeten, miután a rendőrség letartóztatta a szeparatista Uamsho (Ébredés) szervezet egyik vezetőjét. A mozgalom hívei ezután utcára vonultak és két keresztény templomot felgyújtottak, a rohamrendőrökkel pedig többször összecsaptak. Az egyik templom teljesen leégett, a másikban komoly károk keletkeztek.

 

Az erőszakos rendbontások miatt Stone Townban az üzletek és boltok bezártak. Sokan pedig vallási zavargások fellángolásától tartanak a szigeten, amely hivatalosan Tanzániához tartozik, de önálló közigazgatással rendelkezik. Egy helyi lakos, Mai Zuberi elmondta, hogy a történtek miatt sokan félnek, ezért bezárkóztak az otthonukba. Zuberi azt is elmondta, hogy a zavargások hétvégén is folytatódtak, sok utat lezárták és elbarikádoztak. A rendőrség közben azt jelentette, hogy az Umasho mozgalom 30 tagját letartóztatták. A hatóságok azt is jelezték, hogy a mozgalom vezetői ellen hajtóvadászatot indítottak, mert ők a felelősek a zavargások kitörése miatt. Az Umasho vezetése viszont cáfolta az ellenük felhozott vádakat és követőieket nyugalomra intették.

Zanzibár 1964-ben csatlakozott Tanzániához, miután 1964. január 12-én elűzték a Szultánt. Zanzibár saját parlamenttel rendelkezik és ötévente elnököt is választ. Az iszlamista Umasho mozgalom Zanzibár teljes függetlenségért küzd.

 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday279
mod_vvisit_counterYesterday586
mod_vvisit_counterThis week2687
mod_vvisit_counterLast week1968
mod_vvisit_counterThis month10425
mod_vvisit_counterLast month10423
mod_vvisit_counterAll days867677

Online (20 minutes ago): 11
Your IP: 18.225.255.134
MOZILLA 5.0,
Today: Apr 26, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület