French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Beszélő bélyeg Marokkóban
Egyesület - Hírek
There are no translations available.

Marokkó, Rabat – Hangosbélyeget bocsát ki a marokkói posta. Afrikában ez lesz az első meghallgatható bélyeg, és a világban is mindössze Hollandiában és Kínában van hasonló.

 

Látszatra tökéletesen olyan lesz, mint minden más postai bélyeg. A boríték sarkára kell majd ragasztani és a kispostákon a postáskisasszony, a nagyobb postákon pedig gépek bélyegzik rá a feladás napját. Csakhogy az új bélyegbe elrejtettek egy mikor-chipet is, amely a hangokat tárolja. Ez lehet, a marokkói nemzeti himnusz dallama, vagy a Tbourida nevű hagyományos marokkói lovasbemutató hangja. A lejátszáshoz egy optikai olvasó, vagy egy okostelefon szükséges.

A marokkói posta már sokadszor ad ki ilyen különleges bélyeget. Az uralkodó trónra lépésének tizedik évfordulóján egy olyan lencse alakú bélyeget bocsátottak ki, amely három király portréja volt. Nemrég a Föld Napjára adott ki a posta „magbélyeget”, ebben az esetben a bélyeg használatát követően 3-4 hét múlva egy szál lucerna kelt ki a magból. A marokkóiak próbálkoztak már az illatos bélyeggel is, ebben egy apró kapszula narancs, vagy rózsa illatot rejtett

 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday239
mod_vvisit_counterYesterday262
mod_vvisit_counterThis week1775
mod_vvisit_counterLast week2153
mod_vvisit_counterThis month6443
mod_vvisit_counterLast month10887
mod_vvisit_counterAll days551697

Online (20 minutes ago): 9
Your IP: 3.85.80.239
,
Today: Jan 21, 2022
Visitors CounterSzomáliai-Magyar Egyesület