French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
A szélsőséges iszlamista prédikátorokat kiutasíthatják a jövőben Franciaországból
Egyesület - Hírek
There are no translations available.

Franciaország, Párizs - Erről beszélt Manuel Valls belügyminiszter Marseille-ben, ahol a franciaországi zsidó szervezetek vendége volt. Ez volt a szocialista belügyminiszter első vidéki útja és egyben az első látogatása egy vallási közösség vezetőinél. Franciaországban a vallási ügyek a belügyminiszterhez tartoznak.

 

"Véget kell vetni annak, hogy kemény szavakkal vagy lágy hangon, de a zsidók gyűlöletére buzdítsanak egyes szélsőséges prédikátorok"- mondta Valls. Ezzel egyértelműen a franciaországi muzulmánok szélsőséges szervezetére célzott./Uoif/ Ez a szervezet áprilisban tartotta a legutóbbi közgyűlését és több szélsőséges prédikátort nem engedtek be Franciaországba. Manuel Valls, akkor még ellenzéki vezetőként helyeselte ezt:"Juszef Al Karadui gyakran használ antiszemita kijelentéseket, és az a véleménye, hogy a dzsihád minden muzulmán szent kötelessége. Ezért helyes, hogy nem engedik be Franciaországba a katari prédikátort."

 

A belügyminiszter most felszólította a szervezetet, hogy változtasson magatartásán, és tartsa be a törvényeket. Egyértelműen utalt rá, hogy amennyiben ez nem következik be, akkor kiutasíthatják az iszlamista prédikátorokat. A francia belügyminiszter dicsérte a mérsékelt muzulmán szervezetet, és annak vezetőjét, akit a bölcsesség és a párbeszéd emberének nevezett.
A zsidó szervezetek vezetői beszámoltak arról, hogy a toulouse- i merényletek " földrengést idéztek elő a zsidó közösségben". Válaszában a belügyminiszter megismételte, hogy az antiszemitizmus "súlyos sértés a Köztársasággal szemben" és az állam mindent megtesz polgárainak védelmében. Utalt rá, hogy felesége családja is moldovai zsidó menekült, így tisztában van vele, hogy az olyan merényletek, mint amelyek Toulouse városában történtek milyen lelki folyamatokat indíthatnak el a zsidó polgárokban. Merah, az algériai származású fiatal terrorista hat embert megölt, köztük gyerekeket is, hogy ezzel dzsihádot folytasson francia földön. A terroristát a francia kommandósok kivégezték.
 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday118
mod_vvisit_counterYesterday467
mod_vvisit_counterThis week1594
mod_vvisit_counterLast week1414
mod_vvisit_counterThis month9541
mod_vvisit_counterLast month10938
mod_vvisit_counterAll days856370

Online (20 minutes ago): 5
Your IP: 3.237.91.98
,
Today: Mar 28, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület