French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Vérrel áztatott „menetrend” Szomáliában
Egyesület - Hírek
There are no translations available.

Szomália, Mogadishu – Legalább nyolc ember, köztük két törvényhozó halt meg, amikor egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát Szomália középső részén, Dhusamareb-ben.

 

Az öngyilkos merénylő egy szálloda étteremében robbantotta fel magát, a teremben két parlamenti képviselő készült előadást tartani a helyi önkormányzatiságról. A támadó akkor hozta működésbe a pokolgépet, amikor a politikusok a pulpitusra léptek. A detonációban a két honatya és négy civil meghalt. Sokan megsérültek. Mogadishuban pedig egy autóba rejtett pokolgép robbant fel. Halálos áldozatokról és sérültekről nem érkeztek hírek. Az al Shabab közleményben vállalta a felelősséget a merényletekért.

Az ENSZ, az Afrikai Unió és az IGAD komoly félelmeinek adott hangot a merényletek után. A nemzetközi közösség attól tart, hogy az ország számára meghatározott, a békés kormányzáshoz vezető „útiterv” elakadhat. Az ENSZ és az átmeneti kormány még szeptemberben fogadta el azt az menetrendet, amely szerint 2012.augusztus 20-án új kormány lép hivatalba, jöhetnek a választások, jöhet az új alkotmány. A szélsőséges iszlamista al Shabab lázadó szervezet viszont korábban kijelentette, hogy elutasítja a menetrendet.

 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday96
mod_vvisit_counterYesterday586
mod_vvisit_counterThis week2504
mod_vvisit_counterLast week1968
mod_vvisit_counterThis month10242
mod_vvisit_counterLast month10423
mod_vvisit_counterAll days867494

Online (20 minutes ago): 13
Your IP: 3.142.196.27
MOZILLA 5.0,
Today: Apr 26, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület