French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
 Sárközy perli a sajtót Kadhafi állítólagos 2007-es 50 millió eurója miatt
Egyesület - Hírek
There are no translations available.

Líbia, Párizs - Állunk a per elébe és vidáman várjuk azt, már ha egyáltalán lesz belőle valami!-így kommentálta a Mediapart nevű internetes hírügynökség főnöke Sárközy bejelentését, mely szerint a bírósághoz fordul a közzétett dokumentum miatt
.Szombaton közölte a líbiai titkosszolgálat főnökének 2006-os emlékeztetőjét, melyből az derül ki, hogy Kadhafi 50 millió eurót szánt Sárközy 2007- es kampányára. Sárközy szerint a dokumentum hamisítvány.
„Nem elég kétségbe vonni egy dokumentum hitelességét, hiszen az elmúlt hetekben bőven jelentek meg írások arról, hogy milyen szoros kapcsolat volt Sárközy környezete és a líbiai diktátor között ebben az időszakban. Ha lesz bírósági eljárás, akkor ismertetjük is a dokumentumokat, melyek az írások alapját képezik.”- mondta Edwy Plenel, a Mediapart főnöke, aki különben egykor a Le Monde munkatársa volt.
A vitatott titkosszolgálati dokumentumot Moussa Koussa írta alá, ő Katarban él. A vallomása perdöntő lehet. Korábban Szaif Al Iszlam Kadhafi is beszélt arról a tripoli televízióban, hogy Sárközy választási kampányát nagy pénzzel támogatták. Közölte, hogy megvannak még a számlák is, de nem mutatta be ezeket! Kadhafi fia jelenleg börtönben ül Líbiában, így aligha lehet koronatanú az ügyben. Akárhogy is alakul az ügy, mindenképp igen kínos Sárközynek, hiszen vasárnap lesz az elnökválasztás második fordulója, és akkor minden szavazat számíthat, hiszen jelenleg Francois Hollande esélyesebb, mint ő a győzelemre Franciaországban.
 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday558
mod_vvisit_counterYesterday509
mod_vvisit_counterThis week2380
mod_vvisit_counterLast week1968
mod_vvisit_counterThis month10118
mod_vvisit_counterLast month10423
mod_vvisit_counterAll days867370

Online (20 minutes ago): 9
Your IP: 3.134.118.95
MOZILLA 5.0,
Today: Apr 25, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület