Éles bevetésben halt meg a dél-afrikai kiképző Szomáliában

Szomália, Garowe –  Meghalt egy dél-afrikai biztonsági szakértő, aki kiképzőként dolgozott Szomália északi régiójában – jelentette a puntaföldi kormány.
A dél-afrikai férfi bevetés közben halt meg, április 27-én. Az áldozat a Saracen International biztonsági cég alkalmazottja volt, a cég nem nyilatkozott az ügyben. A puntaföldi vezetés azt közölte, hogy a dél-afrikai férfi egy kalózok elleni bevetésen vett részt. A fél-autonóm Puntföldön számos rablóbandának van bázisa. Az elrabolt külföldi kereskedelmi hajókat gyakran a puntaföldi partok mentén horgonyozzák le. A helyi vezetés arról nem nyilatkozott, hogy az akciónak mi volt a célja és arról sem közöltek részleteket, hogy sikerrel zárult-e a bevetés. A dél-afrikai külügyminisztérium szóvivője megerősítette a szakértő halálhírét. A szélsőséges iszlamista al Shabab lázadó szervezet felszólította fegyvereseit, szövetségeseit, hogy minél több külföldit támadjanak meg és öljenek meg Szomáliában.

Your IP: 3.145.52.86
Today: Apr 19, 2024