French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
 A fegyelmi bizottság jóváhagyta Julius Malema kizárását a kormánypártból Dél-Afrikában
Egyesület - Hírek
There are no translations available.

Dél-Afrika, Pretoria - A fegyelmi bizottság közölte, hogy elutasította a népszerű 31 éves ifjúsági vezető fellebbezését és így érvénybe lép a korábban meghozott kizárási határozat. Még novemberben döntött úgy a kormánypárt fegyelmi testülete, hogy Malema viszályt szít a párton belül és diplomáciai bonyodalmat okoz, ezért nincsen helye az ANC-ben.

 

A diplomáciai bonyodalom oka az volt, hogy Malema nyíltan felszólította saját kormányát, hogy buktassa meg a botswanai rendszert!

 

Áprilisban Julius Malema azzal vádolta meg Jacob Zuma elnököt, hogy diktátor. Ezt követően az ANC vezetői közös sajtóértekezleten álltak ki Dél-Afrika elnöke mellett. De az arcukon látszott, hogy nem könnyen viselik el a népszerű ifjúsági vezető kizárását. Malemat 2008- ban választották meg az ifjúsági szervezet vezetőjének. Óriási presztízse volt, mert a nyomorgó fekete fiatalok frusztrációját remekül meg tudta fogalmazni és szárnyas szavakkal szidalmazta az establishmentet, amelynek pedig maga is tagja volt. 2009- ben nagy szerepet játszott abban, hogy a párt Jacob Zumat jelölte az elnöki posztra. Most decemberben hasonló elnökjelölő kongresszus lesz és Zuma elnöknek jól jönne Malema támogatása. Ám az immár kezelhetetlen egykori szövetséges többé nem tagja a kormánypártnak...
De ezt csak a fegyelmi bizottság gondolja így, Malema hívei a kongresszushoz akarnak fordulni. Mondja ki a kongresszus a kizárást! - követelik, jól tudva, hogy az ifjúsági szervezet delegátusai ott azt esetleg megakadályozhatják. A probléma a kormánypárt mély dilemmájára mutat rá: miközben az elit meggazdagodott, a pártot támogató tömegek nyomora alig enyhült. Az ő frusztrációjukat fejezte ki Julius Malema, akinek kizárása még sokba kerülhet a következő választáson a kormánypártnak Dél-Afrikában.

 

 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday69
mod_vvisit_counterYesterday586
mod_vvisit_counterThis week2477
mod_vvisit_counterLast week1968
mod_vvisit_counterThis month10215
mod_vvisit_counterLast month10423
mod_vvisit_counterAll days867467

Online (20 minutes ago): 16
Your IP: 3.22.241.123
MOZILLA 5.0,
Today: Apr 26, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület