French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
Helyreállt a kapcsolat Lilongwe és London között
Egyesület - Hírek
There are no translations available.

Malawi, Lilongwe – Malawi új elnöke Joyce Banda elnök asszony az ígérte, hogy a külföldi diplomaták szabadon dolgozhatnak az afrikai országban. A nemzetközi donorokkal is szeretné helyreállítani a kapcsolatokat.

 

Joyce Banda elnök asszony egy nappal azután lépett a nyilvánosság elé, hogy Nagy Britannia helyreállította a teljes körű diplomáciai kapcsolatokat országával. London egy éven át meglehetősen hűvös viszonyt ápolt Malawival, tiltakozásul a néhai elnök, Bingu wa Mutharika politikája ellen. Az utód, Joyce Banda Banda az együttműködés és a bizalom helyreállításának érdekében új nagykövetet is kinevezett a szigetországba, Bernard Sande karrierdiplomata személyében. London is hasonló lépésre készül a közeljövőben.

A két ország között 2011 áprilisában romlott meg a viszony, miután Bingu wa Mutharika kiutasította a brit nagykövetet az országból. Korábban több diplomáciai jelentés is napvilágot látott a wikileaksen. A Malawiban keltezett titkos brit nagyköveti jelentések szerint Mutharika elnök autoriter politikus, aki nagy rossz irányba vezeti az országot. Nagy Britannia a döntés után minden diplomáciai kapcsolatot felfüggesztett Malawival és befagyasztotta a segélyek folyósítását is. Ez érzékeny csapás volt. Az ország gazdasága a segélyek megvonása után válságba süllyedt. Joyce Banda az elnöki poszt átvételekor a nemzetközi támogatókkal megromlott viszony javítását ígérte.

 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday175
mod_vvisit_counterYesterday185
mod_vvisit_counterThis week1836
mod_vvisit_counterLast week1414
mod_vvisit_counterThis month9783
mod_vvisit_counterLast month10938
mod_vvisit_counterAll days856612

Online (20 minutes ago): 7
Your IP: 52.90.235.91
,
Today: Mar 29, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület