French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
A közszolgálati dolgozók nem kapnak fizetést Bissau Guineában
Egyesület - Hírek
There are no translations available.

Bissau Guinea, Bissau -  Erről a puccsista hatóságok értesítették a mérsékelten lelkes közvéleményt. A munkabért a helyi szokások szerint 25- én kellett volna átutalni, de erre nem került sor. Nyilvánvalóan azért, mert az államkincstárban nincs pénz.

 

A junta közleménye arra utal, hogy folynak a tárgyalások a Nyugat-Afrikai Államok Gazdasági Szervezetével (Ecowas), és ha ezek sikeresen véget érnek, akkor a közszolgálati dolgozók is megkaphatják a munkabérüket.

 

A junta hazudik- közölte külföldi újságírókkal egy magát megnevezni nem kívánó jólértesült polgár Bissau Guineában. Vasárnap valóban az országba érkezett az Ecowas küldöttsége, de kedden dolgavégezetlenül távozott. Miért nem tudtak megállapodni? Mert követelték a puccsista tisztektől, hogy bocsássák szabadon a régi rendszer vezetőit és állítsák helyre a demokratikus intézményeket. A junta erre nem hajlandó.
Külföldön mindenütt elítélték az április 12- i puccsot, az Afrikai Unió, az Ecowas, a Világbank és az Afrikai Fejlesztési Bank is felfüggesztette segélyprogramjait. Az Ecowas vezetői csütörtökön csúcstalálkozót tartanak Abidjanban, hogy megvitassák a Bissau Guineában kialakult helyzetet...
Mi lesz addig is a közszolgálati dolgozókkal Bissau Guineában? Reménykedhetnek abban, hogy a junta teljesíti ígéretét, mely szerint „a jövő héten megkaphatják a munkabérüket, hiszen ez a prioritás az ország vezetői számára, ám ehhez az kell, hogy legyen megállapodás…”
 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday222
mod_vvisit_counterYesterday158
mod_vvisit_counterThis week1577
mod_vvisit_counterLast week2261
mod_vvisit_counterThis month7347
mod_vvisit_counterLast month10423
mod_vvisit_counterAll days864599

Online (20 minutes ago): 3
Your IP: 3.140.198.43
MOZILLA 5.0,
Today: Apr 19, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület