Terrorveszély Kenyában

Kenya, Nairobi – Az Egyesült Államok nagykövetsége terrorveszélyre figyelmeztet Kenyában. A közlemény szerint a terroristák elsősorban kormányzati épületek, szállodák, forgalmas csomópontokat és buszmegállók ellen hajthatnak végre támadásokat. A nagykövetség felszólította az amerikai állampolgárokat, hogy kerüljék ezeket a helyeket az országban. A kenyai rendőrség vizsgálódik az ügyben.

A szomáliai szélsőséges iszlamista al Shabab lázadó szervezet korábban többször is azzal fenyegetőzött, hogy támadásokat indít az országban, ha a kenyai vezetés nem vonja vissza csapatait Szomália déli régiójából. A kenyai katonai akció kezdete óta Nairobiban több merényletet is végrehajtottak. A legutóbbi gránáttámadás április 1-jén volt, akkor egy utasokkal teli buszmegállóban robbant egy kézigránát. A merényletben egy ember meghalt és legalább 18-an megsebesültek. 1998-ban terroristák az amerikai nagykövetség ellen hajtottak végre robbantásos merényletet. Akkor 213 ember halt meg, köztük 12 amerikai diplomata.

Your IP: 3.85.80.239
Today: Jan 21, 2022