Gyilkosság egy dél-afrikai aranybányában

Dél-Afrika, Johannesburg – Két embert meggyilkoltak a tshepongi aranybányában, ahol sokan illegálisan termelik ki a sárga nemesfémet – jelentette Free State tartomány rendőrszóvivője.

A két férfi holtestét a Harmony cég teshepongi aranybányájában találták meg a biztonsági őrök. Marian can der Walt rendőrszóvivő elmondta, hogy a két áldozattal több szúrással végeztek az egyelőre ismeretlen támadók. A férfiak engedély nélkül bányásztak. A rendőrség szerint két rivális banda között alakulhatott ki nézeteltérés, amely gyilkosságba torkollott. A Harmony közölte, hogy a termelést nem állították le és a bánya továbbra is üzemel. Dél-Afrika a világ egyik legnagyobb arany és platina termelője, de komoly problémát jelentetnek az illegális bányászok, a hatóságok gyakran tehetetlenek ellenük. Egy hónapja több mint 20 engedéllyel nem rendelkező aranyásó halt meg egy elhagyatott bányában, amikor rájuk omlott egy szikla.

Your IP: 44.201.94.72
Today: Jul 02, 2022